Akıllı saatler artık yalnızca mesaj bildirimleri ya da spor verileri için tercih edilmiyor. Kullanıcılar, sağlık takibi konusunda da bu cihazlardan daha fazla destek bekliyor. Özellikle kalp ritmi, uyku analizi ve kandaki oksijen seviyesi gibi özelliklerle dikkat çeken Apple Watch’un şimdi de tansiyon tarafında önemli bir adım atabileceği belirtiliyor.
İddialara göre Apple’ın üzerinde çalıştığı sistem, mevcut hipertansiyon bildirimlerinden daha kapsamlı çalışacak. Şu anki Apple Watch modellerinde yer alan özellik, kullanıcının uzun süreli verilerini inceleyerek yüksek tansiyon riskine dair uyarılar sunuyor. Sistem, yaklaşık 30 günlük sağlık verilerini analiz ederek olası hipertansiyon belirtilerini tespit etmeye çalışıyor. Ancak teknoloji kulislerinde konuşulan yeni sistemin, çok daha gelişmiş sensörlerle destekleneceği ifade ediliyor. Özellikle 2026 yılında tanıtılması beklenen üst segment Apple Watch modellerinde sağlık odaklı donanım güncellemelerinin öne çıkabileceği belirtiliyor. Bu nedenle yeni tansiyon özelliğinin yalnızca yazılım değil, aynı zamanda donanımsal yeniliklerle birlikte gelebileceği değerlendiriliyor.
Şimdilik ortaya çıkan bilgiler, Apple Watch’un klasik tansiyon aletleri gibi doğrudan ölçüm yapan bir cihaz olmayacağını gösteriyor. Apple’ın mevcut sisteminde olduğu gibi yeni özellikte de sensörlerden elde edilen veriler ve yapay zeka destekli analizler kullanılacak. Yani cihazın amacı doğrudan tansiyon değeri vermekten çok, kullanıcıyı olası riskler konusunda erkenden bilgilendirmek olacak. Uzmanlar da bu tür teknolojilerin sağlık takibi açısından önemli destek sunduğunu ancak profesyonel tıbbi cihazların yerini tutmadığını vurguluyor.
Apple’ın yeni nesil sağlık teknolojilerine ilişkin resmi açıklamasının ise önümüzdeki aylarda yapılacak ürün tanıtımlarında netleşmesi bekleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir esnafı “değişim” dedi
Tarkan Demir
Esnaf odalarında 21 yıllık dönem sona erdi
Kerem Akyıl
21 yıl sonra değişim!
Kaan Özcan
Binlerce genç buluşacak!
Seval Erci
Cezalar ağırlaşınca ihlaller azaldı
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
