Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ve jeopolitik risklerin etkisiyle altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor. Özellikle ABD ile İran arasında yeniden yükselen gerilim, piyasalarda belirsizliği artırırken, altın fiyatlarındaki hareketlilik de yatırımcıların radarına girdi. Piyasalarda bilinçli yönlendirmeler yapıldığını öne süren İslam Memiş, bazı fiyat hareketlerinin manipülatif etkiler taşıdığını belirtti. Gram altının şu sıralar 6 bin 400-6 bin 500 lira bandında işlem gördüğünü ifade eden Memiş, kısa vadede 6 bin 300 ile 6 bin 800 lira aralığının takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Altın fiyatlarında yaşanan düşüşlere rağmen uzun vadeli görünümün olumlu olduğunu dile getiren Memiş, merkez bankalarının altın rezervlerini artırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Küresel risklerin azalması ve piyasalardaki belirsizliklerin sona ermesi halinde gram altında 7 bin lira seviyelerine doğru yeni bir yükseliş hareketinin görülebileceğini ifade etti.
Yatırımcılara fiyat odaklı değil, miktar odaklı hareket etmeleri tavsiyesinde bulunan Memiş, özellikle düğün sezonu öncesinde yaşanan geri çekilmelerin önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Altın ve gümüşün uzun vadeli yatırım aracı olmaya devam ettiğini söyleyen uzman isim, ani fiyat tahminlerine itibar edilmemesi gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. Kademeli alım stratejisinin önemine vurgu yapan Memiş, kısa vadeli spekülasyonlardan uzak durulmasının ve yatırım kararlarının uzun vadeli planlarla şekillendirilmesinin daha sağlıklı sonuçlar vereceğini kaydetti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
CHP Eskişehir örgütünün grup toplantısı refleksi!
Tarkan Demir
Özgür Özel yalan söylemiş
Kerem Akyıl
CHP'ye muhalefet yaptırmıyorlar!
Kaan Özcan
Turizm için ortak mücadele şart
Seval Erci
Uyanınca ilk iş bunu yapıyorsanız büyük tehlikedesiniz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
