Altın fiyatlarında yeni haftanın ilk saatlerinde sert düşüş görüldü. Küresel piyasalarda yatırımcıların odağında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası bulunurken, yüksek faiz beklentileri değerli metal üzerinde baskı oluşturuyor.
Altın fiyatları açısından faiz beklentileri önemli bir belirleyici olarak öne çıkıyor. Faizlerin yüksek kalması ya da daha fazla faiz artışı beklentisinin güçlenmesi, faiz getirisi sağlamayan altının yatırımcılar açısından cazibesini azaltabiliyor. Son günlerde piyasalar, Fed’in enflasyonla mücadele kapsamında faizleri daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceği ihtimalini fiyatlıyor. Bloomberg HT de geçtiğimiz hafta altının güçlü dolar ve yüksek faiz beklentilerinin etkisiyle haftalık kayba yöneldiğini bildirmişti.
Altın piyasasında doların seyri ve ABD Hazine tahvil getirileri de yakından takip ediliyor. Doların güçlenmesi, dolar üzerinden fiyatlanan altını diğer para birimlerini kullanan yatırımcılar açısından daha pahalı hale getirerek talebi baskılayabiliyor. Bu nedenle yatırımcılar, Fed yetkililerinden gelecek açıklamaların yanı sıra ABD enflasyon verileri, ekonomik aktivite göstergeleri ve tahvil piyasasındaki hareketleri de takip ediyor.
Ons altın: Alış 4.200 TL – Satış 4.200 TL
Gram altın: Alış 6.566 TL – Satış 6.567 TL
Cumhuriyet altını: Alış 42.019 TL – Satış 42.813 TL
Tam altın: Alış 43.206 TL – Satış 43.719 TL
Ziynet altını: Alış 42.047 TL – Satış 42.842 TL
Çeyrek altın: Alış 10.504 TL – Satış 10.736 TL
Yarım altın: Alış 20.962 TL – Satış 21.491 TL
Ata altın: Alış 44.322 TL – Satış 45.439 TL
14 ayar bilezik gramı: Alış 3.632 TL – Satış 4.861 TL
22 ayar bilezik gramı: Alış 6.046 TL – Satış 6.286 TL
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Benim polisim
Kerem Akyıl
Tüm olaylar aydınlatılmalı!
Kaan Özcan
YENİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı seçiminde AK Parti ve CHP d…
Tarkan Demir
Camın yansıması seramiğin hafızası…
Seval Erci
Akaryakıtta yangın dinmiyor
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu