Piyasalardaki oynaklığın artacağını vurgulayan Memiş, özellikle kısa vadeli düşünen yatırımcıların psikolojik olarak zorlanabileceğini ifade ediyor. Ona göre önümüzdeki süreçte hem ani yükselişler hem de sert geri çekilmeler sık sık görülecek ve bu tabloya hazırlıksız yakalananlar yanlış kararlar alabilir. Altının fiyat yapısına da değinen Memiş, bu yatırım aracının tek bir dinamikle hareket etmediğine dikkat çekiyor. Gram altının hem küresel ons fiyatından hem de döviz kurundan etkilendiğini hatırlatan ekonomist, bu çift yönlü yapının fiyat dalgalanmalarını daha karmaşık hale getirdiğini söylüyor.
Son dönemde yaşanan hareketlerin “panik yapılacak bir düşüş” olarak okunmaması gerektiğini belirten Memiş, yaşanan geri çekilmeleri doğal bir kâr realizasyonu olarak değerlendiriyor. Daha önce gram altında 8 bin lira seviyelerinin, ons altında ise 5.600 dolar bandının test edildiğini hatırlatan Memiş, bu tür yükselişlerin ardından düzeltmelerin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor. Yatırımcılara net bir mesaj veren Memiş, altına günlük ya da haftalık kazanç beklentisiyle yaklaşmanın büyük risk barındırdığını savunuyor. Ona göre altın, kısa vadeli spekülasyondan ziyade uzun soluklu bir planla değerlendirildiğinde anlam kazanıyor. “Yıllık bakış açısı” vurgusu yapan Memiş, sabırsız davrananların piyasadaki sert dalgalanmalardan olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulunuyor.
Önümüzdeki günlere işaret eden ekonomist, özellikle yakın vadede fiyat hareketlerinin hızlanabileceğini belirterek yatırımcıların hem stratejik hem de mental olarak güçlü durması gerektiğini söylüyor. Altın piyasasında asıl sınavın, rakamlardan çok yatırımcının soğukkanlılığı olacağını vurguluyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Camın yansıması seramiğin hafızası…
Seval Erci
Güven meselesi!..
Tarkan Demir
"Entok futbolcuları bana versin"
Kerem Akyıl
Halka hizmetten tasarruf olmaz
Kaan Özcan
Akaryakıtta yangın dinmiyor
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu