Özaydemir, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi yatırımlarında Eskişehir'in cazibe merkezi olduğunu ve bu doğrultuda teşvik belgeli yeni sanayi yatırımlarıyla büyümeye devam edildiğini vurguladı.
Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından her ay açıklanan teşvik belgeli yeni yatırımlara göre bir derleme yaptıklarını ifade eden Özaydemir, şunları kaydetti:
"2016 yılının ilk 4 ayı ile 2014-2015 döneminin tamamını kapsayan toplam 28 aylık dönem içinde, Eskişehir'de 135 yeni yatırım için 2,1 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Bu yatırımların tamamlanmasıyla toplamda 2 bin kişiye yeni iş imkanı yaratılmış olacak. Kentteki 28 aylık dönemdeki teşvik belgeli yatırımların toplam değeri 862 milyon doları buldu. 2016 yılının ilk 4 ayında Eskişehir'de 33 adet yeni yatırım için 607 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi düzenlendi. 2014 yılında 32 yeni yatırım için teşvik verilmişken, bu sayı 2015 yılında 70 adede çıktı. Son 2 yıllık dönemde kentteki cazip yeni yatırım alanlarından biri de enerji oldu. Özellikle güneş enerjisine yönelik yeni yatırım sayısında ciddi bir artış yaşandı. Eskişehir'de son 3 yılda 2,1 milyar liralık 135 teşvik belgeli yeni yatırımla, 2 bin kişiye iş imkanı sağlandı."
Özaydemir, Eskişehir'in büyük sanayi kuruluşlarının kapasite arttırmaya yönelik büyük çaplı yeni yatırımlara başladıklarını belirterek, özellikle beyaz eşya, havacılık, seramik, çimento, otomotivde ve madende büyük yatırımlar yapacağını ifade etti.
Eskisehir gibi bir şehre 3 yılda 2 bin kişi az.bu sayı en az 10 bin olmalıydı.
Metin Güler yeniden aday olur
Kerem Akyıl
Eskişehir’in “üniversite şehri” unvanı tehlikede!
Tarkan Demir
CHP'nin oyu yüzde 35!
Kaan Özcan
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy