Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart Nereden Alınır? Türkiye Kart Kaç TL?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart Nereden Alınır? Türkiye Kart Kaç TL?
A
a

Türkiye Kart, Türkiye'de yaşayan vatandaşlar için oldukça pratik bir akıllı karttır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından oluşturulan bu proje ile tüm Türkiye'de çalışacak bir kart ortaya çıkarıldı. Para transferi, ulaşım, ödeme gibi pek çok işlem tek kart üzerinden yapılabilecek. Peki, Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart nereden alınır? Türkiye Kart kaç TL'dir? Türkiye Kar

Sütiş Eskişehir
Türkiye'nin her ilinde tek bir kart ile tüm ödeme, ulaşım, para transferi gibi işlemleri yapabileceğiniz Türkiye Kart, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Plastik bir kart ve mobil uygulama şeklinde sunulacak olan Türkiye Kart'ın pilot uygulaması Konya'da yapıldı. 2023'ün sonuna kadar 6 ilde kullanımı başlayacak olan Türkiye Kart'ın gelecek yıl tüm illerde kullanılması öngörülüyor. Peki, Türkiye Kart nasıl alınır, nereden alınır, kaç lira, hangi illerde var, kimler alabilir? İşte merak edilenler…

Türkiye Kart Nedir? Özellikleri ve Avantajları

Türkiye Kart, İstanbul, Ankara, Konya ve diğer tüm şehirlerde tek bir kartla ulaşım, ödeme, para transferi gibi hizmetleri sağlayabileceğiniz bir karttır. Yıl sonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Her ilde ulaşımda kullanabilmenin yanı sıra Türkiye Kart'ın birçok avantajı vardır. Öncelikle, nakit ödeme yapmanıza gerek kalmadığı için hızlı ve pratiktir. Aynı zamanda, kartınıza yüklediğiniz bakiyeyi dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz ve gerektiğinde kolayca yenileyebilirsiniz. Türkiye Kart ayrıca indirimli tarifeler, kampanyalar da sunabileceği için bütçenizi korur. Türkiye'de dilediğiniz noktaya tek bir kart ile kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. Türkiye Kart, hem şehir içi hem şehir dışı seyahat eden herkes için vazgeçilmez bir araç olacaktır.

Türkiye Kart Nasıl Alınır?
Türkiye Kart nasıl alınır sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Eğer Türkiye Kart almak istiyorsanız, T.C. kimlik kartı ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek başvuru yapmalısınız. 10 TL başvuru ücreti olan kart ücreti PTT kanalları, bankalar, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden de yatırılabiliyor. Türkiye Kart başvurunuzu yaptıktan sonra onaylanmasını bekleyeceksiniz. Onaylanan kartınız kargo adresinize teslim edilecek. Dileyenler PTT şubelerinden de alabilir. Türkiye Kart'ınızı aldıktan sonra mobil uygulama üzerinden ya da PTT ATM'leri üzerinden kartı aktifleştirebilirsiniz.

Türkiye Kart Nereden Alınır?
Şu anda sadece PTT şubeleri üzerinden alınabilen Türkiye Kart önümüzdeki yıl belediyeler ve operatör şubeleri üzerinden de alınabilecek. Türkiye Kart’ın hangi illerde kullanıldığını ve hangi illerde kullanılacağını öğrenmek için Türkiye Kart web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Kart Kaç TL?
Türkiye Kart'a sahip olmanın bedeli sadece 10 TL'dir. Kartın üretim maliyetini ve vergileri kapsayan bu ücret PTT üzerinden yatırılabilir. Türkiye Kart’ı kullanırken ödeyeceğiniz ücretler ise hem ulaşımda kullanacağınız şehir ve tarifelere hem de yapacağınız işlemlere göre değişecektir.

Türkiye Kart Hangi İllerde Var?

Yıl sonuna kadar Kayseri, Yozgat, Gümüşhane, Rize, İstanbul ve Ankara’da da işleme alınması beklenen Türkiye Kart, şu anda sadece Konya'da kullanılmaktadır. Ayrıca TCDD ve TCDD Taşımacılık tarafından işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart’ın devreye alınmasına yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Türkiye Kart’ın hangi illerde kullanıldığını ve hangi illerde kullanılacağını öğrenmek için Türkiye Kart web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Kartı Kimler Alabilir?

Eğer 18 yaşından büyük ve TC kimlik kartına sahipseniz Türkiye Kart alabilirsiniz. Ulaşım ve ödeme sistemlerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanmak isterseniz gerekli belgeleri PTT şubelerine iletmelisiniz. Ücretsiz ya da indirimli Türkiye Kart alabilecek kişiler şu şekildedir;
  • Basın mensupları
  • Sağlık çalışanları
  • Askerler
  • Emekliler
  • Öğrenciler
  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlar
  • Engelli vatandaşlar
  • Şehit yakınları ve gaziler

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi