Milyonlarca vatandaşı sevindirecek: O hizmet artık ücretsiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Milyonlarca vatandaşı sevindirecek: O hizmet artık ücretsiz
A
a

GSS prim borcu olan vatandaşlara müjde! 31 Aralık 2024 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm sağlık tesislerinde ve devlet üniversite hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler.

Sütiş Eskişehir

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yaşanan prim borcu sorunu, yeni alınan bir kararla çözüme kavuşuyor. Artık, prim borcu bulunan bireyler dahi Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde ve devlet üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan düzenleme, GSS prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşlarının ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar devlet hastanelerinde ve devlet üniversitelerine bağlı hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyor.

Bu önemli adım, milyonlarca vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırırken, sağlık sisteminin kapsayıcılığını artırıyor. Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, bu hak 2024 yılı sonuna kadar uzatılmış durumda.

Bununla birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan yasa teklifi, GSS prim borcu bulunanlara af sağlamayı öngörüyor. Eğer tasarı yasalaşırsa, GSS prim borçları, gecikme cezaları ve gecikme zamları gibi tüm alacaklardan vazgeçilecek, böylece borçlu olan vatandaşlar önemli bir maddi rahatlama yaşayacaklar.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi