Starbucks’tan dev zam! İşte yeni fiyat listesi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Starbucks’tan dev zam! İşte yeni fiyat listesi
A
a

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Türkiye'deki ürünlerine bu yıl ikinci kez zam yaparak, fiyatları artırdı. Özellikle gelirlerinde yaşanan düşüş nedeniyle, küçük boy (Tall) sade filtre kahve fiyatı 60 liradan 70 liraya yükseltildi.

Sütiş Eskişehir
Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Türkiye'deki ürünlerine bu yıl ikinci kez zam yaparak, fiyatları artırdı. Özellikle gelirlerinde yaşanan düşüş nedeniyle, küçük boy (Tall) sade filtre kahve fiyatı 60 liradan 70 liraya yükseltildi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan gelir raporu da, şirketin yıllık bazda yüzde 2 azalışla 8,6 milyar dolara gerilediğini gösterdi. Starbucks'ın mağaza satışları da yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetti. Bu durum, şirketin Türkiye'deki mağazalarının trafiğinin de yüzde 6 azalmasına neden oldu. 

Starbucks Filtre Kahve Ne Kadar Oldu?

Gelir raporundaki bu düşüş nedeniyle Starbucks, Türkiye fiyatlarına da ikinci kez zam yaptı. Önceki zamda, 45 lira olan küçük boy filtre kahve fiyatı, 60 liraya yükseltilmişti. Şimdi ise aynı ürünün satış fiyatı 70 lira oldu. İnternet üzerinde sipariş verilen platformlardaki fiyat ise 85 liraya çıktı. Starbucks'ın yaz döneminde geçerli olan yeni fiyat listesi de bu şekilde olacak. 

Bu durum, Türkiye'deki kahve severler için oldukça üzücü bir haber olsa da, Starbucks'ın dünya genelindeki zorlu ekonomik koşullara uyum sağlamak için yaptığı bir adım olarak görülebilir. İşte yeni Starbucks içeçecek fiyatları...

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi