Edirne deprem bölgesi mi? Edirne'de deprem riski var mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Edirne deprem bölgesi mi? Edirne'de deprem riski var mı?
A
a

Son zamanlarda artan depremler, vatandaşları doğal afetlere karşı bilinçlendirmeye devam ediyor. Edirne'de de deprem riski taşıyan bölgeler olduğu ve fay hatlarının varlığı merak konusu. Peki, Edirne'de durum nedir? Hangi bölgeler risk altında?

Sütiş Eskişehir

Edirne'de Deprem Riski: Hangi İlçeler Daha Fazla Tehlike Altında?

Edirne'de deprem riski, ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) verilerine göre, Edirne'nin bazı bölgeleri 1. derece deprem bölgesinde yer alırken, bazı bölgeler ise 4. derece deprem bölgesi olarak sınıflandırılıyor.

En yüksek risk Enez'de

Edirne'nin Enez ilçesi, 1. ve 2. derece deprem bölgesi arasında yer alarak deprem riski en yüksek olan bölge konumunda. Bu bölgeyi, 2. ve 3. derece deprem bölgesi olan İpsala takip ediyor.

Edirne'de Diğer ilçelerin risk seviyeleri

  • Uzunköprü: 3. ve 4. derece deprem bölgesi
  • Havsa, Meriç, Süloğlu ve Lalapaşa: 4. derece deprem bölgesi

Fay hatları Edirne'yi tehdit ediyor

Edirne'den Kuzey Anadolu Fay Hattı, Saros Fay Hattı ve Ergene Fay Hattı olmak üzere 3 önemli fay hattı geçiyor. Bu fay hatlarının hareketli olması, Edirne'yi deprem açısından riskli bir bölge haline getiriyor. Özellikle Edirne'de yaşayanlar, depreme karşı bilinçli olmak ve gerekli önlemleri almak zorunda. Binaların depreme dayanıklılığı kontrol ettirilmeli, acil durum planı hazırlanmalı, deprem çantası bulundurulmalı ve deprem tatbikatlarına katılınmalı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi