Eskişehir'de vatandaşı manavdan soğutan sebep!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşı manavdan soğutan sebep!
A
a

Artan maliyetler ve kuraklık meyve-sebze fiyatlarında fiyatların yükselmesine neden oluyor. Hal böyle olunca vatandaşlar ucuz meyve yeme dönemini geride bıraktı. Bırakın meyve tüketmeyi fiyatlardan yanına dahi yaklaşamaz oldu.

Sütiş Eskişehir
Ekonomik koşullar, hayat pahalılığı etkisini her geçen gün daha derinden hissettiriyor. Öyle ki hemen her gün yükselen fiyatlar üreticiyi ve tüketiciyi oldukça etkiliyor. Artan maliyetlerden ve yaşanan kuraklıktan dolayı sebze ve meyve ürünlerinde yüksek fiyatlar dikkat çekerken, vatandaş ise artık ucuz meyveye ulaşamaz oldu. Sağlık açısından tüketilmesi önem arz eden meyvelerdeki yüksek fiyatlardan dolayı satışlarda azaldı. Eskişehirli manav Hakan Aras fiyatlarda çok büyük bir artışın olduğunu belirtirken, meyve tüketiminin azaldığını ifade etti.

VATANDAŞ ALIRKEN DÜŞÜNÜYOR

Aras, “Şu andaki fiyatların yüksek olması masrafların maliyetli olmasından kaynaklanıyor.  Ama kuraklıkta tabi etkiliyor. Bu sene yağışların az olması nedeniyle o yüzden fiyatlar biraz pahalı… Vatandaş istediği hiçbir şeyi artık rahat alamıyor. Meyve-sebze, gıda, hangi ihtiyaç olursa olsun iki alacağına bir alıyor. Yarım alacağına 250 gr alıyor. Herkes istediği kadar alamıyor. Çünkü mecburen ekonomik boyutu var bu işin.  O yüzden hep temkinli davranıyor. İnsanlar önceden gelirken, meyveyi sebzeyi büyük poşetler bol bol alıyordu. Şimdi düşünerek alıyorlar. Çünkü fiyatlarda çok büyük bir artış var” dedi.

YÜKSEK FİYATLAR SATIŞLARI DURDURDU

Yüksek fiyatlardan dolayı işlerde azalma olduğuna dikkat çeken Aras, “Fiyatlar yüksek olunca biz de tepki alıyoruz. Bunlar bizim ürünlerimiz ama her şey çok pahalı… Ama en büyük şey maliyet. Maliyetler çok yüksek. Bugün işçilerin yevmiyesi falan çok feci yani, biz çalıştıracak adam bulamıyoruz. Biz o yüzden kendimiz çalışıyoruz. Ekonominin bu kadar yüksek olduğu yerde insanlar her şeyi azar azar alıyor. Böyle olunca biz de iş yapamıyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi