Eskişehirlileri mutlu edecek fiyat tezgaha geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirlileri mutlu edecek fiyat tezgaha geldi!
A
a

Hamsi sevenler üzülmesin! Karadeniz'de hamsi avı azalmış olsa da, tezgahlar istavrit bolluğuyla dolup taşıyor. Hamsi fiyatlarının 100 TL'ye ulaştığı bu dönemde, istavrit fiyatı sizi mutlu edecek. Balıkçılar da bu durumdan oldukça memnun. İşte balık tezgahlarının yeni gözdesi istavritin fiyatı...

Sütiş Eskişehir
Karadeniz'in vazgeçilmezi hamsi, balıkçıların ağlarına beklenenden daha az vuruyor. Ancak, bu durum tezgahlarda istavrit bolluğuna yol açıyor.

Geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatı 35 TL'ye kadar düşen hamsinin yerini, artan istavrit aldı. Şu anda hamsinin kilosu 100 TL iken, istavrit ise 35 TL'den satılıyor. Balıkçılar, hamsi avındaki azalmaya rağmen, denizlerde bollaşan istavritle birlikte yeniden yüzlerinin güldüğünü ifade ediyorlar.

Balıkçı Abdulkadir Vural, "Av sezonu oldukça iyi geçiyor. Hamsiyle başladık, şimdi istavritle devam ediyoruz. Eylül ayının ortalarında biraz sıkıntı yaşadık ama sonra tekrar bolluk yaşamaya başladık. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Hamsi avı yaklaşık iki buçuk üç ay sürdü. Şimdi hamsi yerini istavrite bıraktı. İstavritin kilosu 3 kilosu 100 liradan, kilosu ise 35 liradan satılıyor. Fiyatlar uygun çünkü denizlerde bol miktarda istavrit var. Şu anda balıkçılar olarak memnunuz." dedi.

Nisan ayının 15’inde av yasağının kalkacağını hatırlatan Vural, vatandaşların bu sürece kadar istavrit tüketmeye devam edeceğini söyledi. Balıkların erken saatlerde gelmeye başladığını ve beklentilerinin karşılandığını belirten Vural, "Hamsi bize güzel bir sezon yaşattı." şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi