Su gibi önemli: Eskişehirliler üzerine düşeni yapıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Su gibi önemli: Eskişehirliler üzerine düşeni yapıyor!
A
a

Eskişehirliler, kan bağışının önemini ve faydalarını vurguluyorlar. Kan bağışının sadece ihtiyaç sahiplerine hayat vermediğini, bağışçıya da fayda sağladığını belirtiyorlar.

Sütiş Eskişehir
Kan bağışı yapmak ihtiyacı olan hastalara hayat verirken hasta yakınlarına da umut olmaktadır. Kanı sadece vücudumuz üretebilmekte ve eksildiğinde yenisi ile tamamlanabilmektedir. Kan vermenin, bağışçıya da kan hücrelerinin yenilenmesi, stresi azaltmak, kalp sağlığına katkı sunması, tansiyon ve kolesterole iyi gelmesi gibi pek çok faydası vardır. Peki Eskişehir halkı bu konuda neler düşünüyor? İşte vatandaşın görüşleri…

İNSANLIK VAZİFEMİZ


BAHATTİN GÜNDÜZ: Hem ben hem de oğlum düzenli bir şekilde kan veriyoruz. Hem kendi sağlığımız için hem de can kurtarabilmek umuduyla sürekli veriyoruz. Mesela geçen gün bir arkadaşımızın annesine kan ihtiyacı oldu, yarın da bize olabilir. İnsanlık vazifemiz.

BABAMI BU YÜZDEN KAYBETTİM


NAZİRE KOYUNOĞLU: Benim kan değerlerim düşük o nedenle kan veremiyorum ama çok isterdim bağış yapmayı. Benim babama kan lazım olmuştu, bulundu ama çok geç kalmıştık babamı bu yüzden kaybettim. Her yere duyuru yapmıştık ama geç kaldı, kurtaramadık.

ÇARESİZCE ÇIRPINIYORLARDI


BENGÜL EREN: Ben bağış yapamıyorum çünkü sürekli ilaç kullanıyorum ama kan vermek çok önemli tabii ki. Kardeşimin de bir kan bağışına ihtiyaç olmuştu, çok zor bir süreçti ve kötü bir duyguydu. Daha zor kan gruplarını arayanlar da vardı çaresizce çırpınıyorlardı.

HERKES DUYARLI OLMALI


HAYDAR AYTÜRE: Ben bağış yapıyorum, herkes bağış yapmalı. Herkes can kurtarmalı. Bazı kişiler kan vermekten korkabiliyor ama faydalarını düşündüğümüzde korkuya gerek kalmadığını görebiliriz. Herkes duyarlı olmalı ve mutlaka kan vermeli.

EKMEK VE SU GİBİ ÖNEMLİ


ALİ KEMAL YAVUZ: Ben düzenli olmasa da kan bağışı yapmaya çalışıyorum. Kan ekmek ve su gibi önemli bir şey. Bugün bana lazım olur, yarın sana… Herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum…
 
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi