Eskişehir'de ekmeğe zam geldi, bayat ekmeğe talep arttı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ekmeğe zam geldi, bayat ekmeğe talep arttı!
A
a

Kurban Bayramı sonu itibari ile 13 Temmuz sonrası Eskişehir ve ilçelerinde geçerli olan ekmek zammı raflara yansıdı. Zammın ardından vatandaşın bayat ekmeğe talebi arttı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de 210 gramı 3 TL'ye satılan ekmeğin 200 gramı 4 TL olarak belirlendi.  250 gram ekmeğin fiyatı ise 5 TL olarak güncellendi.

“MECBUR ETTİ”
Yeni zam fiyatlarını değerlendiren İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu, “Ekmek 4 lira oldu. Un, mazot, doğalgaz, elektrik fiyatı ve diğer giderler bizi ekmek zammına mecbur etti. Ham maddelerimize zam yapılmadıkça ekmek fiyatlarına zam yapmak istemeyiz. Ama biz unu 220 liraya alırken şimdi 325 lira oldu, motorin 14 buçuk lirayken şu anda 30 lira. Giderlerimiz yüzde 300 arttı biz de mecbur kaldık zam talep etmeye. Bütün fırınlar 4 liradan uygulamakta artık.” dedi.

“YENİ ZAM GÜNDEME GELEBİLİR”
İstikbal'in haberine göre, idare edebildikleri kadar bu fiyatın sabit kalacağını söyleyen Mülazımoğlu, piyasanın artışına bağlı yeni zam talep edilebileceğini açıkladı. Mülazımoğlu, “Şu anki yapılan zammın içinde asgari ücret zammı yok. Biz fırıncılar olarak idare edebileceğimiz kadar edeceğiz. İşçilerimiz de geçinemiyor. Asgari ücrete gelen zam sonrasında maliyetler artarsa yeniden ekmeğe zam gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı.

“BAYAT EKMEĞE TALEP ARTTI”
 Un, mazot ve asgari ücretin artışına bağlı zam geldiğini ifade eden Has Fırın sahibi Yusuf Kaya ise, “Gün geçtikçe maliyetlerimiz artıyor. Önceden ana maliyetimiz un ve işçilikti şu anda mazot da ana maliyet kategorisine girdi. Biz şu an kâr amacı gütmüyoruz, iş yerimiz ayakta dursun, elemanların maaşlarını aksatmayalım, borçlanmayalım diye düşünüyoruz ve bu şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Dünden kalan ekmekleri 2 liraya satıyoruz ve bayat ekmeğe talep gün geçtikçe daha çok artmakta.” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 17 Temmuz 2022 22:55

Cukurhisar mutalip kutahyada yapilan kacak firin ekmekleri nasil denetlenecek

0 0 Cevap Yaz
Es-es sevdalısı 17 Temmuz 2022 16:01

Maliyetler artıyorsa sende zam yapıyorsun, sanki hayrına iş yapıyorsunuz. Nankör olmamak lazım!!!!!

2 4 Cevap Yaz
Çiftelerli 17 Temmuz 2022 09:16

Türkiye Cumhuriyet i böyle bir enflasyon yaşamadı vatandaş nefes alamaz durumda

1 7 Cevap Yaz
Zippo 17 Temmuz 2022 00:28

Zam gelmesi üzücü ama bayat ekmeğe olan talep sevindirici en azından israfın önüne geçilmis oluyor

5 2 Cevap Yaz
Mehmet 16 Temmuz 2022 21:34

Ya 3 TL ye ekmek satan fırıncılar var bu fırıncılar neden doymuyor bunlar devletten unu birde ucuz alıyorlar

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi