Eskişehir'de de birçok şubesi var: Dev firma kapatıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de de birçok şubesi var: Dev firma kapatıyor!
A
a

Türkiye'de 1150 şubesi ve Eskişehir'de de 13 şubesi bulunan dev akaryakıt şirketi, elektrikli araçlara olan talep artışı doğrultusunda tarihi bir karara imza attı. Şirket, önümüzdeki iki yıl içinde dünya genelinde 500 benzin istasyonunu kapatarak elektrikli araç şarj istasyonlarına yatırım yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Enerji devi Shell, elektrikli araçlara olan talep artışını göz önünde bulundurarak önümüzdeki iki yıl içinde 500 perakende satış noktasını kapatacağını duyurdu. Karar'ın haberine göre, Shell Plc, bu adımı, elektrikli araç cihazlarına olan talebi karşılamak amacıyla attığını belirtti ve bu stratejiyi son enerji geçiş stratejisi olarak duyurdu.

2024 ve 2025 yıllarında her yıl yaklaşık 500 tesisini satacak

Şirketin müşterilerin değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamak amacıyla, perakende ağını genişletilmiş şarj ve kolaylık hizmetleriyle güçlendireceği belirtildi. Shell, 2024 ve 2025 yıllarında her yıl yaklaşık 500 tesisin satılacağını duyurarak toplamda 1000 şubesini kapatacağını açıkladı.

Çin ve Avrupa'da şarj istasyonları yaygınlaşacak

Londra merkezli şirket, elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılamak için kamuya açık şarj cihazlarının sayısını artırmaya odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, Çin ve Avrupa'da talebin hızla arttığını vurgulayarak bu bölgelerde şarj istasyonlarının yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Shell'in geçiş stratejisi çerçevesinde, önümüzdeki 10 yıl içinde karbon emisyon hedefini düşürerek 2050 yılı için net sıfır emisyon taahhüdü verdiği bildirildi. Ayrıca, 2030 yılına kadar petrol kullanımından kaynaklanan müşteri emisyonlarında %15 ila %20 arasında bir düşüş bekledikleri belirtildi.

Türkiye'de 1150 şubesi ve Eskişehir'de de 13 şubesi bulunan Shell'in bu kararıyla birlikte değişime gittiği ve yakıt dışı maddelerin yanı sıra kimyasal ürünlerin de satıldığı ulaşım sektöründe kullanılan ürünlerin %20'sinin yanmayan yağlayıcılar gibi enerji dışı maddelerden oluştuğu vurgulandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi