B sınıfı ehliyeti olanları heyecanlandıran gelişme

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç B sınıfı ehliyeti olanları heyecanlandıran gelişme
A
a

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine müjdeli haber geldi. İşte ayrıntılar...

Sütiş Eskişehir

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak çalışmaları sonucunda B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli bir düzenleme geliyor. Yeni düzenleme kapsamında, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma fırsatı elde edecek.

Düzenleme, sürücülerin 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmeleri için belirli bir direksiyon eğitimini başarıyla tamamlamalarını öngörüyor. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan sürücülerin belgeleri otomatik olarak geçerli olacak ve böylece 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma yetkisi kazanacaklar.

MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, düzenlemelerin en geç 2023 yılı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini ifade ederek, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesinin bu tarihle birlikte mümkün olabileceğini belirtiyor.

Düzenlemenin uygulamaya girmesiyle birlikte, sürücü kurslarının önem kazanacağını vurgulayan Öztürk, belirli bir eğitimi tamamlayan sürücülerin belgelerinin otomatik olarak geçerli olacağını belirtiyor. Şu an için yaş sınırına dair net bir bilgi bulunmasa da, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bu konuyu değerlendirdiği belirtiliyor.

Ancak, e-Ticaret firmalarına kayıtlı sürücülerin bu düzenlemeden yararlanamayacağı ve henüz 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma konusunda resmi bir açıklama yapılmadığı bilgisi de paylaşılıyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
SAÇMA 24 Kasım 2023 10:29

Arabaya motorla araba kullanmak farklı bir 2 teker biri 4 teker

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi