Yeni Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, törende yaptığı konuşmada günün kendileri açısından özel olduğunu söyledi.
Yalaz, “Bugün burada yalnızca bir rozet takmıyoruz. Aynı heyecanı, aynı umudu, aynı geleceğe dair inancı paylaşan insanların buluşmasına tanıklık ediyoruz. Yeni bir başlangıcın, yeni bir yürüyüşün ve Türkiye’ye dair yepyeni bir umudun kapısını birlikte aralıyoruz” dedi.
Rozetlerin demokrasiye olan inancı ve daha güzel bir Türkiye kurma kararlılığını temsil ettiğini belirten Yalaz, “Biz bu yola kavga etmek için değil, çözüm üretmek için çıkıyoruz. İnsanları birbirinden ayırmak için değil, bir araya getirmek için buradayız” diye konuştu.
Geçmişte yaşananların geride bırakılması gerektiğini ifade eden Yalaz, “Herkesi kucaklamaya hazır olarak bugün burada yeni bir sayfa açıyoruz. Bu sayfanın adı umut olsun. Bu sayfanın adı dayanışma olsun. Bu sayfanın adı Eskişehir olsun” ifadelerini kullandı.
Yeni Parti rozetini takan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, rozetin kendisi için bir söz anlamına geldiğini söyledi.
Ünlüce, “Bu taktığım rozet benim aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet’e, adalete, demokrasiye, işçiye, çiftçiye, esnafa, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza; kısacası hem hemşehrilerime hem de tüm vatandaşlarıma verdiğim bir sözdür” dedi.
CHP çatısı altında belediyecilik çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Ünlüce, “Bu şehrin her sokağında, her caddesinde, her mahallesinde bizim emeğimiz olacak. İşimiz Eskişehir, gücümüz Türkiye” diye konuştu.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'de Yeni Parti açısından farklı bir gün yaşandığını belirterek, parti yönetiminin aldığı kararların vatandaşlarda karşılık bulduğunu söyledi.
Ataç, “Verdiği cesur kararlarla bir anda ortamı farklı bir noktaya getirdi. İnsanların, vatandaşların, sade vatandaşların ona destek verdiğini gördü. Sokakları, meydanları, her yeri doldurduğunu gördü” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine vurgu yapan Ataç, “20 yıldır beraberiz. 20 yıl daha devam eder miyiz, etmez miyiz bilmiyorum ama yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.
Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, Yeni Parti rozetini takmanın kendisi açısından gurur ve onur olduğunu söyledi.
Konakcı, “Türkiye’nin geleceğini inşa eden bu büyük vizyonun ve güçlü misyonun resmi bir neferi olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum” dedi.
Adalet, refah ve liyakat vurgusu yapan Konakcı, Çifteler'den başlayarak hizmet anlayışını sürdüreceklerini belirtti.
Konakcı, “Güçlü bir Türkiye, aydınlık bir gelecek için hep birlikte omuz omuza yürümeye hazırız. Mücadeleye devam edeceğiz. Yolumuz iktidar yolu olsun” diye konuştu.
Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ise yıllardır üyesi olduğu partiden ayrılmanın kendisinde burukluk oluşturduğunu söyledi.
Güller, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kurduğu Cumhuriyet’in değerlerine yakışır, ilkelerini benimsemiş bir şekilde, Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğu gibi Yeni Partimizde de mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Güller, belediye başkanları olarak ilçelerinde yapacakları projeleri konuşmak istediklerini ancak siyasi gündemin önüne geçtiğini ifade ederek, “Bir tarafımız buruk. İnşallah bir gün yine aynı partimizde buluşmak üzere” diye konuştu.
Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise Yeni Parti'ye katılım sürecini “aynı dairenin içinde oda değiştirmek” sözleriyle değerlendirdi.
Tepe, “Aslında aynı dairenin içinde oda değiştirdik. Bunları bilerek yine Yüce Atatürk’ün çizdiği yolda, ilkelerine inanarak, daha fazla benimseyerek ve daha fazla mücadele azmini tutarak hem ilçelerimizde hem ilimizde ve bütün ülkemizde iktidara gelmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Yerel seçimlerde elde edilen başarıya dikkat çeken Tepe, hedeflerinin genel iktidar olduğunu vurgulayarak, “Yerelde iktidarız ama asıl olan genelde iktidar olmamız. Hep birlikte büyük mücadeleye, hep birlikte varız. Sizlerle birlikte yolumuz açık olsun diyorum. Hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ile belediye meclis üyelerine Yeni Parti rozetleri takıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki belediye başkanlarının Yeni Parti’ye geçiş stratej…
Tarkan Demir
Albayrak YENİ Parti’ye iyilik yapıyor
Kerem Akyıl
ESKİŞEHİR ULAŞILABİLİR OLMALI
Seval Erci
Eskişehir’in altındaki gerçek: 1956’dan bugüne ne değişti?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy