Seferihisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde 500 yaş ve üzerinde 200 anıt zeytin ağacı tespit edildiği belirtildi.
Yaşlı ağaçlardan toplanan zeytinlerin belediyeye ait tesiste geleneksel yöntemlerle sıkıldığı bildirilen açıklamada, elde edilen 137 litre yağın bu yıl 2. kez düzenlenen müzayedede 49 bin 200 lira karşılığında alıcı bulduğu kaydedildi. Açık artırmada, 1800 yaşındaki anıt ağaçtan elde edilen yarım litrelik zeytinyağı ise Şah Tuğrul tarafından 22 bin liraya satın alındı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Seferihisar Belediye Başkşanı Tunç Soyer, 1800 yıllık ağacın heybetine ve görkemine yakışan bir müzayede gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Tuğrul ise zeytinin değerini anlatmak ve ölümsüz ağaçlara daha çok sahip çıkılmasını sağlamak için yapılan çalışmaya destek olmayı amaçladığını belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ellere var da Eskişehir’e yok mu?
Tarkan Demir
Almanya Ahmet Ataç’ı örnek alıyor
Kerem Akyıl
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
