Utku Çakırözer'den termik santral tepkisi: Eskişehir'i zehirlemeyin

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Utku Çakırözer'den termik santral tepkisi: Eskişehir'i zehirlemeyin
A
a

CHP Milletvekili Utku Çakırözer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Alpu Ovası’na kurulmak istenen kömürlü termik santralden vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Çakırözer, “1 milyon Eskişehirli sağlığından olacak” diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP’li Çakırözer Eskişehir’in Alpu Ovası üzerinde kurulması
planlanan ve 5. kez ihalesi ertelenen kömürlü termik santralin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Alpu Ovası’nın Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinden biri olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Alpu Ovası Resmi Gazetede yayınlanarak, Türkiye’nin en verimli ovalarından biri ilan edildi. Hem de 16 yıllık AKP iktidarı tarafından. Alpu Ovası’nın en verimli ova ilan eden AKP ardından aynı ova üzerine kömürlü termik santral yapmak istedi, istiyor. Defalarca dile getirdik. Artık bu zehir santrallerinden vazgeçin” dedi. 

1 MİLYON ESKİŞEHİRLİ SAĞLIĞINDAN OLACAK

Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santralin Eskişehir’in verimli ovasını, temiz havasını, suyunu yok edeceğini söyleyen Çakırözer, “Alpu Ovası Eskişehir’in en verimli ovası. Ayrıca Eskişehir’imiz Türkiye’nin havası en temiz altıncı ili seçildi. Eğer buraya kömürlü bir termik santral yapılırsa verili topraklarımız, temiz havamız, suyumuz yok olacak. Tarım, hayvancılık yok olacak. Bunun yanı sıra Türkiye’nin tek lületaşı çıkarılan köyü Beyazaltın köyü bu bölgede. Lületaşımız da yok olacak. Eskişehir’de 1 milyona yakın yurttaşımız hava kirliliği ve bundan kaynaklı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.

SANTRALDEN VAZGEÇİN

Çakırözer, “Dünyada belki de ilk kez ülkesinde tarımı, toprağı korumakla görevli bir bakanlık, çıkardığı yönetmelik ile en verimli ovayı tarım arazisi vasfından çıkardı. Ardından mahkemelik oldu ve yürütmesi durduruldu, iptal edildi. Bu verimli tarım arazileri yok olmasın diyen Eskişehirliler, sivil toplum örgütlerimizin mücadelesi ile oldu. Toprak Koruma Kurulu Kararına ilişkin Danıştay yürütmenin durdurulması kararını verdi. Benzer şekilde, ÇED’e ilişkin mahkeme süreçlerinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararları iptal edildi. Artık Eskişehirliler dinlensin, hukuk kuralları dikkate alınsın ve bu zehir santrali projesinden vazgeçilsin” dedi. Çakırözer komisyon görüşmelerinde yinelediği çağrısında, “Ekonomimizde sıkıntıların olduğu bir dönemde de önceliğimizin Eskişehir’e, Trakya’ya, Çanakkale’ye onların bağrına, vatandaşlarımızı zehirleyecek, hayvanları, tarımı bitirecek, sağlığımızı doğrudan olumsuz etkileyecek zehir santralleri olmamalı” dedi. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
misafir 5 Kasım 2018 14:00

sadece chp mi düşünüyor eskişehirin zehirleneceğini

2 2 Cevap Yaz
Şafak 5 Kasım 2018 11:45

Adamlar kendi ağızıyla şehirlere ihanet ettiğini söylüyor zaten , sayın vekil boşuna kendinizi yırtmayın. Zira insanlarda ne doğru ne yanlış hiç önemsemiyor , insanların hepsi bilinçli , eğitimli ve sorgulayıcı olsaydı , şu an termik santrali değil bilim ve teknolojimizi ilerletmeyi konuşuyor olurduk , böyle belli bir zümrenin topluma dayattığı çıkar ve rantı değil !

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi