Eskişehir'de facia istemiyoruz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de facia istemiyoruz!
A
a

Eskişehir’in çevre sorunlarını meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi’nin çöpten enerji üreten tesislerini örnek göstererek, Alpu’da kurulması planlanan kömürlü termik santral projesinden vazgeçilmesini istedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP’li Çakırözer TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu görüşmeleri sırasında söz alarak Eskişehir’in çevre sorunlarını gündeme getirdi. Alpu’da yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçilmesi çağrışanda bulunan Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çöpten elektrik üreten tesislerini örnek gösterdi. Çakırözer, “Toprağımızı ve tarımımızı tamamen yok eden böyle bir zehirli projenin karşısında Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz tamamen kendi kaynaklarıyla, aklın, bilimin ve teknolojinin olanaklarını kullanarak çöpten elektrik enerjisi üretmektedir. Günde 11,2 megavat elektrik üretmekte ve bu dev tesis sayesinde tam 55 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanmaktadır. Bakın, isi yok, dumanı yok, çevreye hiçbir zararı yok. İşte, Türkiye'mizin bu tür yaklaşımlara ihtiyacı var” dedi.

YANIT GELMEDİ

Enerji Bakanı’nın bütçe görüşmeleri sırasında termik santrale ilişkin açıklamalarını hatırlatan Çakırözer, “Enerji Bakanı ‘Termik santrallerin hepsi çok modern, dibinde elmalar bile var’ diye övdü. Daha haftası geçmeden örnek gösterdiği Çan Termik Santrali'nde 2 kez patlama yaşandı, işçiler hayatını kaybetti. Biz Eskişehir'imizde aynı faciaları istemiyoruz” diye konuştu. Eskişehir’in 30 yılını kurtaracak olan ve hala tamamlanmayan üçüncü etap atık su tesislerini de Meclis gündemine taşıyan Çakırözer, “Eskişehir'imizin su kaynakları Porsuk ve Sakarya nehirlerinin temiz kalabilmesi için atık su arıtma tesislerimizin düzgün işleyişi fevkalade önem arz etmekte. Projesi hazır, Avrupa Yatırım Bankasından kredisi de hazır. Büyükşehir belediyemiz İLBANK'a onay için başvurdu ama aylardır bırakın oluru onayı, bu başvuruya yanıt dahi gelmedi. Bu nasıl çevre sevmek, bu nasıl suyu korumak? Eskişehirliler adına bir kez daha Çevre Bakanlığı yetkililerini sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum” çağrısında bulundu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi