Merkez Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Lüle Taşı El Sanatları Derneğinin iş birliğiyle Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen festivale katılan ustaların eserleri, 16 Eylül'de açılacak Kurşunlu Külliyesi'ndeki Lüle Taşı Müzesi'nde sergilenecek.
Eskişehir Lüle Taşı El Sanatları Derneği Başkanı Ramazan Bağlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lüle taşının Türkiye'de unutulan bir değer olduğunu vurguladı.
Bağlan, kentte bu yıl ilki düzenlenen festivalin, lüle taşının eski güzel günlerine dönmesi için bir adım olduğunu belirterek, "Festivale katılan 16 lüle taşı ustasının yaptığı eserler Kurşunlu Külliyesi'ndeki Lüle Taşı Müzesi'nde sergilenecek. Gelecek yılki festivale daha fazla ustayla katılacağız. İnsanlar ekmeğini taştan çıkartan ustaları görsün. Sanatı beğenilen arkadaşlarımız adeta son dakika golüyle takımına maç kazandıran bir futbolcu gibi gururlu ve mutlu oluyor. Lüle taşı ustasının tek kazancı beğenidir." diye konuştu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ı alan altın bulur
Kerem Akyıl
MHP’nin saha planı kazandıracak mı?
Tarkan Demir
Festivale hazır olun!
Seval Erci
Çağın sessiz salgını sinsice yayılıyor!
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
