Uğur Mumcu Eskişehir'de törenle anıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Uğur Mumcu Eskişehir'de törenle anıldı!
A
a

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ve Eğitim İş Eskişehir Şubesi, Gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 31’inci yılında düzenlediği törenle andı. Törende konuşan ADD Şube Başkanı Cihan Taşar, “Türk ulusunun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini de unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
ADD Eskişehir Şubesi ve Eğitim İş Eskişehir Şubesi evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen Gazeteci Uğur Mumcu’nun hayatını kaybetmesinin 31’inci yıl dönümünde törenle andı. Törende yaptığı konuşmada, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda devrim şehitlerini saygıyla andıklarını söyleyen Başkanı Cihan Taşar, “24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci Kalpaksız Kuvvacımız Uğur Mumcu'nun katledilmeleri ülkemizi bugünlerin karanlığına taşıma amaçlı seri aydın cinayetlerinin zirve noktasıdır” şeklinde konuştu.

‘FAİLİ MEÇHUL DEĞİL MEŞHUR’

Mumcu cinayetinin hukuki olarak hala aydınlatılmadığını ve faillerinin meçhul değil meşhur olduğunu belirten Taşar, “Bu siyasi cinayetlerin ulusumuzu derinden yaraladığı ne kadar gerçekse, laik cumhuriyet düşmanlarını, çok uluslu tekelleri, hukuk devleti karşıtlarını, kadın haklarından, aklın özgürleşmesinden, özgür bireyden, örgütlü toplumdan ve uluslaşma bilincinden korkan karşı devrimciler ile Türkiye'yi Kemalizm'in "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" rotasından saptırıp yeni Osmanlıcılık ham hayali ile Orta Doğu bataklığında soluksuz bırakmak isteyenleri çok sevindirdiği de bir o kadar gerçektir. Türk ulusunun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini de unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz. Mücadeleleri ışığımız, yolları yolumuzdur!” ifadelerini kullandı.
 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi