Bir önceki yıla kıyasla faktör maliyetiyle katma değer yüzde 21,1, üretim değeri ise yüzde 40,2 artış gösterdi. Katma değerde en yüksek artış yüzde 173,6 ile sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında gerçekleşti. Üretim değeri de aynı dönemde bu alanda yüzde 155,1 oranında yükseldi.
Mali aracı kuruluşlarda istihdam edilen kişi sayısı 2023’te 345 bin 438 iken, 2024’te 353 bin 24’e ulaştı. İstihdamın yüzde 67,1’i finansal hizmetlerde, yüzde 25,4’ü yardımcı faaliyetlerde, yüzde 7,5’i ise sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında gerçekleşti.
Kadın çalışan sayısı 169 bin 277, erkek çalışan sayısı ise 174 bin 452 oldu. Böylece çalışanların yüzde 49,2’si kadın, yüzde 50,8’i erkeklerden oluştu.
Sabit sermaye yatırımları toplam satın alma değeri 113 milyar 268 milyon lira olarak belirlendi. Bu yatırımların yüzde 81,4’ü finansal hizmet faaliyetlerinde, yüzde 12,3’ü yardımcı faaliyetlerde, yüzde 6,3’ü ise sigorta, reasürans ve emeklilik fonlarında gerçekleşti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
CHP’yi dibe çekip, mağduriyet üzerinden yeni partide bir sonuç ol…
Tarkan Demir
Akan su yolunu buluyor
Kerem Akyıl
Trafiği sıkıştıran büyük araçlar!
Kaan Özcan
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy