Türkiye'de bunlar ivedilikle yapılmalı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'de bunlar ivedilikle yapılmalı
A
a

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Türkiye’nin enerji darboğazını aşabilmesi için ivedilikle; rüzgar, güneş, termal, su gibi yenilenebilir enerjiye yatırım yapması gerektiğini belirtti.

Sümer, dünyanın güneş enerjisi ile ısındığını ve hayat bulduğunu belirterek enerjinin olmadığı yerde hayatın olmayacağını söyledi. Dünyada iletişimden teknolojiye kadar her şeyin enerjiye bağlı olduğunu belirten Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, “Enerji dünyanın ve Türkiye’nin olmazsa olmasıdır. Uzayda tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, rüzgar enerjisi hidroelektrik su santralleri, termal enerji ve biomas enerji yenilebilir enerji kaynaklarıdır. Türkiye’de güneş enerji tarlaları, rüzgar tribünleri, termal enerji santralleri ivedilikle kurulmalıdır” dedi.

Türkiye’nin bu enerji kaynakları açısından zengin ülke olduğunu hatırlatan Sümer, Türkiye’nin enerji darboğazını aşabilmesi için ivedilikle; rüzgar, güneş, termal, su gibi yenilenebilir enerjiye yatırım yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi