Trafik, su, kentsel dönüşüm... Eskişehir'de bu sorunları kim çözecek?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Trafik, su, kentsel dönüşüm... Eskişehir'de bu sorunları kim çözecek?
A
a

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, ES TV’de katıldığı “Soruyoruz” programında Eskişehir'deki yerel yönetimleri sert sözlerle eleştirdi. 2024 yerel seçimlerinin ardından geçen bir yıllık sürede “elle tutulur hiçbir hizmet yapılmadığını” ifade eden Albayrak, belediyelerin bütçe kullanımını da gündeme taşıyarak kamuoyuna “Bu para nerede?” sorusunu yöneltti.

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, ES TV’de yayınlanan “Soruyoruz” programına konuk olarak ulusal ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Lafla değil, icraatla konuşuyoruz” diyerek Eskişehir’deki CHP’li belediyeleri eleştirdi.

Eskişehir'de neden alternatif yollar, alternatif bulvarlar açılmıyor?

2024 Yerel Seçimleri’nden sonra Eskişehir’in bu zamana kadar 1 yılını daha kaybettiğini dile getiren Albayrak, “Gerçekten elle tutulur, gözle görülür hiçbir şey yapılmadı. Ama milyarlarca liralık bütçe, çarçur edilerek harcandı.Bakın 26 yıldır depremle ilgili hiçbir somut adım atılmamış bir şehir burası. Devamında kentsel dönüşüm meselesi var. Şu anda büyük bir sorun haline gelen su sıkıntısı var. Hatta bir yıl sonra bile su konusunda ciddi sorun yaşanabileceği biliniyor. 2000’li yıllarda 90 bin aracın olduğu Eskişehir’de, bugün yaklaşık 300 bin araç var. Peki neden alternatif yollar, alternatif bulvarlar açılmıyor?” dedi. 

Sorunu kim çözecek?

Albayrak, Eskişehir’de yaşanan trafik yoğunluğunun çevre yolu ihtiyacını ortaya çıkardığını ifade ederek, “Şehir içi ulaşım sorununu kim çözecek? Geçmişte de bunu defalarca söyledik. Eskişehir’e alt geçit, üst geçit yapılmadan bu sorun çözülmez. Şu anda tahminen Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin 2024 ve 2025 yılı toplam gider bütçeleri 40 milyar TL civarında olacak.Zaten 2024 yılı bitti. 2025 yılının da 4 ayı geçti. Yani biz bu bütçenin yarısının bile bitmeyeceğini söylüyoruz. Sormak istiyoruz: Bu para nerede? Geçmiş dönemden gelen borçlar olabilir ama mantıklı açıklamalar bekliyoruz. Eğer çıkıp ‘Biz şu hizmet binasını yaptık, buraya şu yatırımı yaptık, şu projeyi hayata geçirdik, onun için borcumuz var’ derlerse kabul ederiz. Ama böyle bir şey yok. Bugün çalışmayan üç belediye görüyoruz” ifadelerini kullandı. 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
hacı ali 17 Nisan 2025 06:10

siz engel olmayın sorunlar cözülür

0 0 Cevap Yaz
Hoca 16 Nisan 2025 20:23

Görmek istemeyince göremezsiniz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi