Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı boyunca yürüttüğü denetim, inceleme ve soruşturmalarla önemli bir başarıya imza attı. Yapılan çalışmalarda, toplamda 91,6 milyar lira tutarında idari para cezası ve kamu alacağı tahakkuk ettirildi.
86,7 milyar lira kamu alacağı tahakkuk ettirildi
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nın etkin denetim çalışmaları, gümrük işlemlerindeki usulsüzlükler, vergi kayıpları ve fahiş fiyat uygulamalarını engellemeyi amaçladı. Geçen yıl, gümrük işlemlerine ilişkin yapılan teftiş ve denetimlerle 4,6 milyar lira vergi tahakkuku sağlanırken, 82,1 milyar lira tutarında idari para cezası uygulandı. Böylece toplamda 86,7 milyar lira kamu alacağı tahakkuk ettirildi.
112,8 milyon lira idari para cezası kesildi
Ticaret Bakanlığı, otomotiv, tekstil, gıda, kozmetik ve oyuncak gibi 17 farklı sektörde toplam 250 firmanın gümrük işlemlerini denetledi. Bu denetimler sonucunda 1,5 milyar lira kamu alacağı tahakkuk ettirildi. Ayrıca, fahiş fiyat uygulamalarının önlenmesi amacıyla perakende ticaretin düzenlenmesine yönelik denetimlerde 112,8 milyon lira idari para cezası kesildi.
Vergi adaletini sağlamaya devam edecek
2024 yılında ayrıca, tüketicinin korunması amacıyla finansal kuruluşlar, abonelik hizmetleri ve satış sonrası hizmetler gibi sektörler de denetlendi. Bu denetimler sonucunda, firmalara toplam 3,5 milyar lira idari para cezası kesildi. Bakanlık, mevzuata aykırı işlem yapan firmaları tespit ederek, vergi adaletini sağlamaya devam etti.
Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği denetimlerle kamu zararını önlemeyi ve adil piyasa koşullarını sağlamayı hedefledi. Bakanlık, 2025 yılı itibariyle de denetimlerine azami hassasiyetle devam ederek, spekülatif fiyat oluşumlarını engellemeye, stokçuluğu ortadan kaldırmaya ve tüketicilerin haklarını korumaya kararlı olduğunu belirtti.










Başkan Ataç belediyeciliğinin merkezinde beton değil insan var!
Odunpazarı sanat ateşini yaktı
Camın yansıması seramiğin hafızası…
Halka hizmetten tasarruf olmaz
Akaryakıtta yangın dinmiyor
Daha iyi performansları göreceğiz
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Düşükler neden tekrarlar?
Sağlığınız için
Vatandaşları aydınlattık
Hayır, o yaşamak istiyor
Türkiye'de futbol