"Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri" konulu genelgede bayram tatilinin 10-18 Eylül tarihlerini kapsadığı ancak trafik önlemlerinin bir gün öncesinden başlatılarak, 10 gün süreceği bildirildi.
Genelgeye göre, şehir içi ve şehir dışı ana yollarda, çevre yollarında, otobanlarda sıkı denetimler yapılacak. Bu kapsamda 6 bin 71 ekip ve 4 bin 771 polis, bin 300 jandarma ekibi, 21 bin 531 polis ve 5 bin 200 jandarma personeli olmak üzere 26 bin 731 personel görevlendirildi.
Son 10 yılda kazaların yoğun olduğu 20 yol güzergahında her 10 kilometrede bir ekip olacak şekilde 79 trafik ekibi görev yapacak.
Ayrıca, trafikteki araçlar ve trafik ekiplerini denetlemek üzere 16 güzergahta polis başmüfettişlerinin de yer aldığı sivil ekipler görevlendirilecek. Otobüslerde yolcu görünümünde polis başmüfettişleri ve sivil polisler de bulunacak.
Trafik kuralları konusunda uyarılarda bulunmak için televizyon kanalları ve otobüslerde yayınlanmak üzere yayın kuruluşları ve otobüs firmalarına 30 kamu spotu filmi gönderildi.
GSM operatörlerince abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderilmesi için talepte bulunuldu.
Trafik kuralları konusunda sürücüleri bilgilendirmek amacıyla 3 ve "Bayram sensiz olmaz" sloganıyla bir broşür hazırlanarak, polis ve jandarma tarafından sürücülere dağıtılmak üzere illere gönderildi.
Vali, kaymakam, il emniyet müdürü ve jandarma komutanları ile diğer sıralı amirlerin de bayram süresince yol ve ekipleri denetlemeleri istendi.
Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne, Jandarma Genel Komutanlığına ve 81 valiliğe 6 Eylül'de "Demokrasi, Huzur ve Güven Uygulamaları" konulu talimat da gönderildi.
Bakan Soylu, "Trafik denetimlerinin vatandaşlarımızı incitmeden, nezaket ölçüleri içerisinde, yasaklama ve cezalandırma yerine bilgilendirmeye dayalı anlayışla icra edilmesi" talimatını verdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Okul arazileri de mi satışa çıkartılacak?
Kerem Akyıl
Ahmet Ataç’ın Eskişehir’de yarattığı güç!
Tarkan Demir
Halk geçim derdinde siyasiler şov peşinde...
Kaan Özcan
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy