yandex

Talat Yalaz’dan Albayrak ve Kılıç hakkında suç duyurusu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Talat Yalaz’dan Albayrak ve Kılıç hakkında suç duyurusu
A
a

Eskişehir’de siyasi tartışmanın odağındaki “Birlik ve Beraberlik Gecesi”yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni Parti İl Başkanı Talat Yalaz, depremzedeler için para toplandığı ve bu paranın ulaştırılmadığı yönündeki açıklamalar nedeniyle AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile CHP İl Başkanı Volkan Enver Kılıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yeni Parti Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile CHP İl Başkanı Volkan Enver Kılıç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yalaz, kendisinin CHP döneminde düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Gecesi”nde depremzedeler için para toplandığı ve toplanan paranın ulaştırılmadığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Söz konusu ifadelerin “iftira, hakaret ve gerçeğe aykırı bilgi yayma” niteliğinde olduğunu ileri süren Yalaz, etkinliğin depremzedeler adına bağış toplamak amacıyla düzenlenmediğini belirtti.

“Bir kuruş para toplamadık”

Kendisine yönelik açıklamaların siyasi eleştiri sınırlarını aştığını savunan Yalaz, suç duyurusuna ilişkin 11 sayfalık dilekçeyi bilgi, belge ve delillerle birlikte savcılığa sunduklarını söyledi.

Yalaz, “Birlik ve Beraberlik Gecesi” kapsamında depremzedelere gönderilmek üzere herhangi bir bağış toplanmadığını öne sürerek, “Biz depremzedelere bağış adı altında bir kuruş dahi para toplamış değiliz” dedi.

Yalaz ayrıca, geceye katılan kişiler arasında etkinlikte depremzedelere gönderilmek amacıyla para verdiğini söyleyen bir kişinin bulunmadığını iddia etti.

“İfadeler suç unsuru taşıyor”

Etkinliğin kamuoyunda depremzedelere yardım amacıyla düzenlenen bir geceymiş gibi yansıtıldığını ileri süren Yalaz, açıklamalar nedeniyle ilgili kişiler hakkında gerekli hukuki sürecin işletilmesini beklediğini ifade etti.

Siyasi eleştirinin bir sınırı olduğunu belirten Yalaz, kişilerin onur, şeref ve itibarına yönelik ifadelerin siyasi eleştiri kapsamında değerlendirilemeyeceğini savundu.

Yalaz, konuya ilişkin bugüne kadar basın aracılığıyla çeşitli açıklamalar yaptığını ancak depremde hayatını kaybedenler ve deprem mağdurlarına duyduğu saygı nedeniyle hukuki süreci başlatmakta temkinli davrandığını söyledi.

“Gece üzerinden algı oluşturuldu”

Yalaz, “Birlik ve Beraberlik Gecesi”nin bilinçli şekilde “Depremzedelere Yardım Gecesi” olarak lanse edildiğini ve bu şekilde kamuoyunda algı oluşturulduğunu öne sürdü.

Bu kapsamda Albayrak ve Kılıç’ın açıklamalarının hukuki olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunan Yalaz, soruşturmanın yürütülmesini talep etti.

“Birlikte hareket ettiklerini düşünüyorum”

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak ile CHP İl Başkanı Volkan Enver Kılıç’ın kendisini ve mensubu olduğu partiyi yıpratmak amacıyla birlikte hareket ettiğini ileri süren Yalaz, iki ismin açıklamalarının aynı dönemde ve benzer içerikte yapıldığını savundu.

Yalaz, elinde bilgi ve belge bulunan kişilerin bunları adli mercilere sunması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca 35 yıllık hayatına ilişkin kişisel hesaplarının incelenmesine de muvafakat ettiğini belirten Yalaz, bugüne kadar emniyet veya adli merciler tarafından ifadesine başvurulması için kendisine ulaşılmadığını söyledi.

Yalaz, soruşturma kapsamında çağrılması halinde elindeki bilgi ve belgeleri ilgili makamlara sunacağını kaydetti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...