Tabiat turizme açılıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Tabiat turizme açılıyor
A
a

Turizm konusunda önemli bir adım daha atılıyor. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nce düzenlenen çalıştayda tabiat parkları ve anıtları, avlaklar, yürüyüş, kaya tırmanış, kamp alanları ile dağ bisikleti rotaları belirlendi.

Vali Yardımcısı Cafer Yıldız başkanlığında yürütülen Tabiat Turizmi Çalıştayı’nın sonuçları gazetecilere gönderildi. Buna göre ilimizde tabiat yürüyüşü, kamping, foto safari, av turizmi, flora ve fauna gözlemciliği, dağ bisikleti, kuş gözlemi, olta balıkçılığı ve kaya tırmanışı yapılması için harekete geçildi. Bu amaçla 2016-2019 yılları için master plan hazırlandı.

O planda “Tabiat turizmi, doğal bölgelere yapılan, doğal ortamı ve kaynakları koruyan, yöre insanın ekonomik refahını artırıcı güvenilir bir turizm türüdür” denildi. Çalışmada Eskişehir’de bir tabiat parkı, dokuz tabiat anıtı, bir gen istasyonu, üç yaban hayatını geliştirme sahası ve 29 devlet avlağı bulunduğu kaydedildi.

İlgili kurumlar tabiat parklarını, anıtlarını ve yaban hayatı geliştirme sahalarını da belirledi. Musaözü Tabiat Parkı, Çatacık Yaban Hayatı Gelişterme Sahası (YHGS), Çatacık Geyik Gen İstasyonu, Balıkdamı (YHGS), Mihalıççık’ta Kayı Ardıcı Tabiat Anıtı, yine Malıç’ta üç adet Kokulu Ardıç Tabiat Anıtı, Karageyikli Türk Fındığı Tabiat Anıtı, Alpu’da Geyik Alanı Tabiat Anıtı, Seyitgazi’deki Keramet Dudu Tabiat Anıtı ve Piribaba Meşesi Tabiat Anıtı, İnönü Kepez Saçlı Meşesi Tabiat Anıtı belirlendi.

Çalıştayda 29 devlet avlağı, 10 yürüyüş alanı, 12 dağ bisikleti rotası ve kaya tırmanış alanları da belirlendi. Yine bunların yanı sıra çadırlı kamp alanlarından da detaylı bir şekilde bahsediliyor.
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi