Sağlık Bakanlığı, 2026 yılı için dev bir istihdam hamlesi başlattı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, hastaneler ve acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilmek üzere toplam 26 bin 673 sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Atama bekleyen binlerce aday, başvuru tarihlerini ve tercih kılavuzunu ÖSYM üzerinden takip edecek.
Açıklanan kadro dağılımına göre, personel alımında hekimler ağırlığı oluşturuyor. Buna göre:
Uzman Doktor: 22.983 kişi
Doktor: 3.652 kişi
Sağlık Teknikeri: 25 kişi
Ebe: 9 kişi
Hemşire: 2 kişi
Diyetisyen: 1 kişi
Personelin büyük çoğunluğu hastanelerde görev alacak. Geri kalan personel ise acil sağlık hizmetleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışacak.
Sağlık Bakanlığı henüz resmi başvuru tarihlerini açıklamadı. Ancak geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önüne alındığında, başvuruların Nisan veya Mayıs 2026’de başlaması bekleniyor. Adaylar, başvurularını ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle yapabilecek.
Bu personel alımıyla, Türkiye genelindeki hastanelerde ve acil sağlık hizmetlerinde yaşanan personel ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması hedefleniyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sivrihisar tarihe sahip çıkıyor
Kerem Akyıl
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy