Mükellefler dikkat: Son gün 31 Mart!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mükellefler dikkat: Son gün 31 Mart!
A
a

2025 yılına ait kazançlar için yıllık gelir vergisi beyannamesi verme süreci başladı. İşte detaylar...

Geçen yıl elde edilen kazançlara ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verme süreci başladı. Mükellefler, beyannamelerini 31 Mart Salı günü sonuna kadar teslim edebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, ticari, zirai ve mesleki faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, 2025 yılına ilişkin beyannamelerini elektronik ortamda gönderebilecek.

Geliri yalnızca ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri ya da birkaçından oluşan mükellefler ise beyannamelerini Dijital Vergi Dairesi üzerinden yer alan Hazır Beyan Sistemi aracılığıyla kolay ve güvenli şekilde verebilecek.

Beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin birinci taksiti ve damga vergisi 31 Mart’a, ikinci taksiti ise 31 Temmuz’a kadar ödenecek.

Öte yandan, mükelleflerin beyan sürecinde yararlanabilmesi amacıyla rehberler, broşürler ve infografikler de hazırlanarak erişime sunuldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi