Muharrem İnce'nin yurt dışı oyları ne olacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Muharrem İnce'nin yurt dışı oyları ne olacak?
A
a

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Peki Muharrem İnce'ye yurt dışı ve gümrük kapılarında verilen oylar ne olacak?

Sütiş Eskişehir

14 Mayıs'ta düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan ile birlikte aday olan, oy pusulasında da yer alan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bugün yaptığı basın açıklamasıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı. İnce  konuşmasında kendisine yönelik sahte görüntülerle saldırılar düzenlendiğini söyleyerek, emniyet ve savcılıkları eleştirdi. Ancak İnce'nin adaylıktan çekilmesi akıllara, yurt dışı ve gümrük kapılarında verilen oylara ne olacağını getirdi.

PUSULA DEĞİŞMEYECEK, OYLAR GEÇERSİZ SAYILMAYACAK

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Tolga Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oy pusulalarının değişmeyeceğini, adayın aldığı oyların da geçersiz sayılmayacağını açıkladı. Öztürk, “Çekilen adayın yüzde 50+1 alması durumunda ise 2. turda 2. aday ve 3. aday ikinci tura kalmış kabul edilir ve seçimler iki aday arasında gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi