Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi ödemelerinde süreç resmen başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan planlama kapsamında 4.000 TL tutarındaki ikramiyeler, emeklilerin maaş gruplarına göre farklı günlerde hesaplara yatırılıyor. Yaklaşık 18 milyon emekli ve hak sahibini kapsayan ödeme takvimi, bankacılık sisteminde yoğunluk oluşmaması amacıyla kademeli olarak uygulanıyor.
SSK (4A) kapsamında aylık alan emeklilerin ikramiyeleri, normal maaş ödeme günleri dikkate alınarak hesaplara aktarılıyor. Buna göre 17, 18, 19, 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde maaş alan emeklilerin ödemeleri aynı gün içinde hesaplara geçiyor.
23 ve 24 Mayıs maaş grubu için ikramiyeler 21 Mayıs’ta yatırılırken, 25 ve 26 Mayıs grubundaki emekliler ise 22 Mayıs’ta ödemelerini alacak. Bu sistemle birlikte hem yoğunluğun önüne geçilmesi hem de ödeme sürecinin daha düzenli ilerlemesi hedefleniyor.
Bağ-Kur (4B) kapsamındaki emekliler için de benzer bir kademeli sistem uygulanıyor. Esnaf ve tarım emeklilerinin ikramiyeleri, maaş günlerine göre iki ayrı tarihte hesaplara aktarılıyor. 25 ve 26 Mayıs maaş gününe sahip olan Bağ-Kur’lular 21 Mayıs’ta ödemelerini alırken, 27 ve 28 Mayıs grubundakilerin ikramiyeleri 22 Mayıs’ta yatırılacak.
Emekli Sandığı (4C) kapsamındaki memur emeklileri, dul ve yetim aylığı alan hak sahipleri için ise süreç daha hızlı ilerleyecek. Bu kapsamda tüm ödemeler tek bir gün içinde tamamlanacak. SGK takvimine göre Emekli Sandığı emeklilerinin 4.000 TL’lik bayram ikramiyeleri 20 Mayıs’ta toplu şekilde hesaplara geçirilecek.
Bayram ikramiyesi uygulaması, özellikle sabit gelirle geçinen emekliler için bayram öncesi önemli bir ekonomik destek olarak değerlendiriliyor. Artan yaşam maliyetleri karşısında bu ödeme, hane bütçelerine doğrudan katkı sağlamayı amaçlıyor. Yetkililer, ödemelerin bankacılık sistemi üzerinden otomatik olarak gerçekleştirildiğini ve vatandaşların herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmadığını vurguluyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Müflis tüccar gözünü lojmanlara dikti
Kerem Akyıl
Başkan Ataç görevinin başında!
Tarkan Demir
Binlerce genç buluşacak!
Seval Erci
Eskişehir’e İYİ geldiler!
Kaan Özcan
Cezalar ağırlaşınca ihlaller azaldı
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
