Milletvekili 11 aydır maaşına el sürmüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Milletvekili 11 aydır maaşına el sürmüyor
A
a

Maaşını 15 aydan bu yana üniversitede okuyan kız öğrencilere burs olarak veren CHPİzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçen yıl mezun olan 20 öğrenci yerine, yenilerini belirledi.

Burs vermek için, İzmir Birinci Bölge’deki ilçelerden birinde anne baba ayrı olan ve annesinin yanında kalan ve fakülte okuyan kız öğrenciler tercih edildi. 20 kişilik burs için 126 öğrenci başvurdu.

Milletvekili maaşını (17 bin TL) almadan 56 öğrenciye burs olark dağıtan CHP İzmirMilletvekili Tacettin Bayır, geçen yıl mezun olan 20 öğrencinin yerine yenilerini belirledi. 20 öğrencinin yararlanabileceği burs için 126 öğrenci başvurdu.  

Burslarla bire bir ilgilenen Bayır’ın eşi CHP Parti Eğitmeni Tülay Bayır, öğrencinin birinci bölgedeki ilçelerde oturan, anne babası ayrı olan ve annesinin yanında kalan, fakültede okuyan kız öğrencilerin tercih edildiğini söyledi. Şehir dışında tıp fakültesi okuyan kızların bursunun daha yüksek olduğunu vurguladı. Tacettin Bayır, milletvekili maaşıyla hiç ilgilenmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Ticaretle uğraşırken de çok burs verirdim. Onlar çoktan mezun oldu, hala ararlar. Geçen yıl mezun olan kızlarımız da telefonla aradılar, mesaj attılar. Onların hayata tutunduğunu görmek en büyük mutluluk. Bu toplumun omurgası kadındır. O omurganın sağlam ve dik olması gerekir. Kadınlar hayatın her alanında desteklenmeli."
Kaynak : Haberler
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi