Eskişehir’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte zirai don tehlikesi gündeme geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kentte özellikle gece saatlerinde don riski etkili olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre; Eskişehir’in de içinde bulunduğu iç kesimlerde soğumaya bağlı olarak zirai don bekleniyor.
7 Nisan Salı’yı 8 Nisan Çarşamba’ya bağlayan geceden itibaren Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif şiddette don görüleceği tahmin ediliyor.
Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan geceden itibaren ise özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski öne çıkıyor.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan uyarıya göre, kentte zirai don tehlikesi 8 Nisan gece saatlerinden itibaren başlayacak. Riskin Cumartesi günü saat 09.00’a kadar devam etmesi bekleniyor.
Yetkililer, başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tarımsal faaliyetlerin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin önceden alınması gerektiği ifade edildi.
Uzmanlar, don olayına karşı korunma yöntemlerinin uygulanmasının olası zararları en aza indirebileceğine dikkat çekti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Güler’den 3 belediye başkanına ‘orta yol’ çağrısı!
Tarkan Demir
Eskişehirspor, Kütahyaspor’u ezdi
Kerem Akyıl
Her hafta yeni bir zam!
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy