Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı yeni kararla milyonlarca kredi kartı kullanıcısını etkileyecek yeni bir düzenleme geliyor. 1 Nisan'dan itibaren kredi kartlarında "sonradan taksitlendirme" uygulaması yasaklanıyor.
Bankalar, 1 Nisan'dan itibaren taksitlendirilmeyen harcamaları sonradan taksitlendirme imkanını sunamayacak.
Kullanıcılara en fazla 3 aya kadar taksit imkanı sunulacak.
Merkez Bankası'nın bu adımı, ekonomiyi soğutma ve tüketim harcamalarını kontrol altına alma amacıyla atılıyor. Taksitli alışveriş seçeneklerindeki kısıtlamaların yanı sıra ilerleyen günlerde kart limitlerinde de değişiklikler bekleniyor.
Maaş/limit oranı yüksek olan kullanıcıların kart limitleri de yeni düzenlemeye göre indirilecek. BDDK mevzuatlarına aykırı olarak birçok bankanın müşterilere aylık gelirlerinin 10 katını aşan kredi kartı limitleri tahsis ettiği biliniyor. Bu durumun önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Yeni düzenlemenin kredi kartı kullanımı üzerinde önemli bir etkisi olması bekleniyor. Özellikle uzun vadeli taksit imkanına alışmış olan kullanıcılar için bu durum zorlayıcı olabilir.
evet kesinlikle olması gereken
Başkan Güler’in 5 yıldızlı hizmet gururu!
Tarkan Demir
Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk
Kerem Akyıl
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
1 yıl sonra yine Seyitgazi!
Kaan Özcan
Gençliğin yakıştığı şehir
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy