Zafer, Yeniden Refah ve Memleket

Bazıları Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerin kazananı olduğunu belirtiyor. Ben aynı kanaatte değilim. Gerçi baktığınız zaman YRP’nin 1 büyükşehir, 1 il ve 39 ilçede amacına ulaştığını görüyoruz. Bunlar YRP için iyi rakamlar. Ancak ortada “Seçim zaferi” diye abartılacak bir şey göremiyorum. 

4 Nisan 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Bazıları Yeniden Refah Partisi’nin seçimlerin kazananı olduğunu belirtiyor. Ben aynı kanaatte değilim. Gerçi baktığınız zaman YRP’nin 1 büyükşehir, 1 il ve 39 ilçede amacına ulaştığını görüyoruz. Bunlar YRP için iyi rakamlar. Ancak ortada “Seçim zaferi” diye abartılacak bir şey göremiyorum. 
Yine de YRP “Hür ve Müstakil” bir şekilde seçimlere girerek geleceğe yatırım yapmış oldu. AK Parti hükûmetinin İsrail’e kayıtsız şartsız destek olduğu ortada. Bu durum Milli Görüşçü seçmeni çok üzüyor. Ayrıca ekonomik kriz de herkesi etkiliyor. Bu durumda Milli Görüş seçmeninin Erbakan soyadı etrafında Yeniden Refah’ta toplanma ihtimali yüksek.
Sayın Fatih Erbakan’ı tebrik ederim; “İntikam soğuk yenilen bir yemektir” sözünü hiç acele etmeden uyguluyor. Babası Necmettin Erbakan’ın yarım kalan hesabını görüyor.
Özetlemek gerekirse ben YRP’nin bir zafer kazandığını düşünmüyorum, ancak kesinlikle başarısız da olmadılar. Geleceğe ilişkin umut oldular. Bu açıdan kendilerini tebrik ederim.
Seçimlerin kaybedenlerinden biri de Zafer Partisi’ydi. 
Zafer Partisi gençlerin hoşuna giden milliyetçi sloganlarla sosyal medyada belli bir yer ediniyor. Ancak Zafer Partisi’nin etkili bir teşkilatlanmasının olmadığı görüldü. Eğer teşkilatları başarılı olsaydı, küçük ilçelerde başarılı olabilecek adayları bulup çıkartabilirlerdi. Böylece seçimlerde kendilerini gösterebilirlerdi. Halbuki Zafer Partisi hiçbir ilçede yarışı zorlayamadı. Zafer Partisi’nden kimse onlarca il ve yüzlerce ilçe kazanmasını beklemiyordu. Ancak sıfır çekmenin de bir açıklaması yok.
Sayın Ümit Özdağ Türk Milliyetçileri arasında saygın bir yere sahip. Ancak lider olmak başka bir şey. Ayrıca kamuoyunda “Zafer Partisi = Sığınmacılar Gitsin Partisi” algısı oluştu. DEM Partililer bile sığınmacılardan rahatsız. AK Partililer hâriç herkes sığınmacıların gitmesini istiyor. Ancak sadece sığınmacı karşıtlığıyla kitle partisi olamayacağınız da ortada. 
Eğer ki Zafer Partisi, İYİ Parti’nin yarısı kadar belediye kazansaydı, şu anda Türk Milliyetçileri için bir alternatif olurdu. Fakat bu fırsatı heba ettiler.
Memleket Partisi’ne gelince…
Sayın Muharrem İnce’nin partisi, ilk kurulduğu günden itibaren, “CHP’de Umduğu Koltuğu Bulamayanlar Partisi” olmaktan öteye gidemedi. Memleket Partisi CHP’deki bazı eksiklikleri ve yanlışları eleştiriyor. Bana kalırsa eleştirilerinde haklılar. Ancak halka umut veren yeni bir söylemleri olmadığı gibi, kaliteli kadrolara da sahip değiller. Ben Eskişehir’de gazetecilik ve siyaset yapıyorum. Ama Memleket Partisi’nin İl Başkanının adını bilmiyorum. Haydi bu durum benim ayıbım olsun. Ancak vatandaş Memleket Parti’sinden kimseyi tanımıyor. Bu da vatandaşın ayıbı değil, Memleket Partililerin eksikliği. Ayrıca Genel Başkanları da sosyal demokrat seçmene güven vermedi.
MHP’den bahsetmeye gerek görmüyorum. Zaten AK Parti için yaptığım eleştiriler MHP için de geçerlidir. Zaten iki parti arasında pek bir fark da kalmadı…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi