Odunpazarı Belediyesi’nde örnek dijital dönüşüm hamlesi!

Odunpazarı Belediyesi, Başkan Kazım Kurt’un katılımıyla hayata geçirilen dijital dönüşümün tanıtımını Yenikent Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

27 Ağustos 2025 08:55
A
a

Bir kurumun dijital dönüşümü, sadece teknolojik altyapıyı yenilemek değil, iş yapış biçimini, kurum kültürünü ve hizmet anlayışını da dijital çağın gerekliliklerine uyarlamak anlamına gelir.

Kendi mühendisleri ve teknik personeli tarafından geliştirilen dijital belediyecilik sistemi CEOR, belediyenin dijitalleşme yolunda attığı en önemli adımlardan biri oldu.

Tanıtımda sunulan bilgilere göre, CEOR sistemi, belediye çalışanlarının iş süreçlerini dijitalleştirerek sadeleştirmeyi, hızlandırmayı ve verimliliği artırmayı hedefliyor. 

Belediye bünyesindeki bu dönüşüm, kısaca e-belediye uygulamaları sayesinde vatandaş hizmetlerinde kolaylık, şeffaflık ve güven, katılımcılık, iç işleyişte verimlilik, veri analizleriyle daha iyi stratejik karar alma, kriz yönetiminde farkındalık yaratma ile vatandaş memnuniyeti ve itibar sağlayacak.

Anlayacağınız belediyedeki dijital dönüşüm, verimli ve kaliteli hizmeti yükseltirken, vatandaşla belediye arasındaki bağı güçlendirecek.
 

‘BU SADECE TEKNİK BAŞARI DEĞİL BAĞIMSIZLIK BİLDİRGESİDİR’



Toplantıda konuşan Başkan Kazım Kurt, sistemin yalnızca bir yazılım değil, aynı zamanda bir zihniyet dönüşümü olduğunu vurguladı.

Kurt, “Bugün burada sadece bir yazılım tanıtmıyoruz, bir kararın arkasında duruyoruz. Bu defa geç kalmayacağız. Geçmişte çok şey ıskalandı ama biz bu alışkanlığı bozmak için buradayız. Teknoloji bizim için vitrin süsü değil, kamucu bir aklın aracı ve mali disiplinin en güçlü destekçisidir. CEOR’u dışarıdan satın almadık kendi personelimizle, kendi vizyonumuzla geliştirdik. Bu, sadece teknik bir başarı değil, aynı zamanda bir bağımsızlık bildirgesidir” ifadesini kullandı.

Mevcut siyasi iklime değinmeyi de ihmal etmeyen Başkan Kurt, CHP’li belediyelerin bugün açık bir baskı altında olduğuna dikkati çekti.

Kaynakların kısıtlandığını, projelerin engellendiğini, başkanların yargı sopasıyla tehdit edildiğini belirten Başkan Kurt, “Ama biz biliyoruz ki bu saldırılar bugüne değil, geleceğe yöneliktir. Biz günü kurtarmak için değil, yarını inşa etmek için çalışıyoruz. Bu treni beklemiyoruz, bu treni biz sürüyoruz. Odunpazarı Belediyesi olarak bu dönüşümü başlattık. Hem halkımız için, hem çalışanlarımız için, hem de Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmak için” dedi.

Başkan Kurt ve ekibi tüm belediyelere örnek olabilecek bir dijital dönüşümü hayata geçirdi.

Darısı diğer belediyelerin başına.

 

Eskişehir fazlasıyla hak ediyor!



Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer Uluslararası Havalimanı, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a hizmet vermesi amacıyla Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı. 

Açıldığı 2012 yılı itibarıyla Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı konumundaki Zafer Havalimanı, o tarihten bu yana tutturamadığı yolcu garantisi sayılarıyla gündemden düşmüyor.

Hazine'yi yani yurttaşın parasının adeta çarçur edildiği bir durumdan bahsediyoruz.

Yap-İşlet Devret modeliyle inşa edilen ve 2044 yılına kadar IC İÇTAŞ tarafından işletilen havalimanı için yapılan 2025 yılı planlamasına göre bu yıl için şirkete 1 milyon 317 bin 733 yolcu garantisi verildi. 

Ancak öngörülen yolcu sayısı 35 bin 590.

Öngörülen yolcu sayısının neredeyse 7 katı yolcu garantisi verildiği için bu yıl şirkete yüzde 97 hata payıyla 6 milyon 750 bin avro yani 324 milyon lira garanti ödemesi yapılacak. 2044'e kadar 208 milyon avro ödenecek.

2024 yılında Zafer Havalimanı’nı toplam 65 bin 917 yolcu kullanmış.

Akıl alır gibi değil.

Peki 2024 yılında tarifeli sefer olmamasına rağmen Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nı kaç kişi kullanmış dersiniz?

113 bin 97 yolcu. 

Kütahya’dan yüzde 70’ten fazla yolcu yani 47 bin 180 fazla kişi.

Üstelik düzenli sefer de söz konusu değil.

El insaf…

Bu köşeden daha önce de yazdım, Eskişehirliler artık uçmak istiyor. 

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da sanayicinin Eskişehir-İstanbul Havalimanı arasında karşılıklı tarifeli sefer talebini dile getirdi.

Hasılı…

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak’a hizmet vermesi amacıyla 2012’de hizmete açılan, plansız yolcu  garantisiyle her yıl milyonlarca lira Hazine’den para ödenen Zafer Havalimanı’na tarifeli uçak seferi koyduran siyasi iradeye Eskişehir için bastırmak gerekiyor.

Rakamlar ortada.

Mevcut yolcu sayısıyla bile Eskişehir fazlasıyla tarifeli seferleri hak ediyor.

Eskişehir’in milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi aktörleri ve sivil toplum kuruluşları artık bu gündem maddesiyle bir araya gelerek ortak eylem planı oluşturmalı.

İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara.

1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi