Büyükşehir’e üç eleştiri üç cevap

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında AK Partililerin eleştirileri gündem oldu. AK Partililer temel olarak üç eleştiri yaptılar.

18 Mayıs 2024 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında AK Partililerin eleştirileri gündem oldu. AK Partililer temel olarak üç eleştiri yaptılar.
Eski Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen neden danışman oldu? Neden danışman maaşı alıyor?
Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e neden makam otomobili veriliyor?
Büyükşehir’de akraba – akran kadrolaşması var mı?
Sayın Ayşe Ünlüce bu sorulara bir takım cevaplar verdi. Verdiği yanıtlara şuradan ulaşabilirsiniz:

İzlemek için tıklayın...

Şimdi müsaadenizle aynı sorular hakkında yorumlarımı yapayım.
Öncelikle Yılmaz Büyükerşen’in danışman olmasında garip bir şey göremiyorum. Ben CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı olsam, bu kenti 25 yıl boyunca yönetmiş Profesör Büyükerşen’den daha iyi danışman bulamazdım.
Aldığı maaşa gelince…
Büyükerşen’in aldığı maaşın 60 ve 70 bin lira arasında olduğu tahmin ediliyor. Ortalama 65 lira desek 2 bin dolar eder. Ben Büyükerşen’i danışman olarak kadrosuna alıp, aylık 30 – 35 bin dolar verecek çok holding olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Ayşe Ünlüce’yi tebrik ederim; Yılmaz Hoca’yı ucuza kapatmışlar.
Fakat aynı Ayşe Ünlüce’yi de eleştiriyorum. Neden biz gazetecilere papatya falı baktırıyorsunuz? Danışmanlarınızın aldığı maaşı açıklayın ki bilelim.
Bu arada Ayşe Ünlüce, Büyükerşen’in kullandığı aracın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığını da açıkladı. Vatandaş Yılmaz Büyükerşen istediği arabayı alır veya kiralar. Kendi parasıyla ödedikten sonra bize söyleyecek söz kalmaz.
Son olarak gelelim CHP’li belediyenin akraba kayırması yaptığı iddialarına.
Öncelikle şunu belirtelim; iddia sahibi ispatla mükelleftir. 
Yani AK Partililer CHP’li Belediye’de akraba kayırması olduğunu söylüyorlarsa isim vermeliler. Kim kiminle akrabaymış? Adını koyun ki ona göre değerlendirelim. 
Mesela ben; biz ölümlülerin efendisi olan, mazlum dünyanın umudu olan asrın liderimizin damat hazretlerinin bir dönem Maliye Bakanı olduğunu söyleyebilirim. Sevgili AK Partililer de, Büyükşehir’deki akraba ilişkilerinden bahsedeceklerse isim verecekler. 
Hâle bakın; AK Partili Meclis üyelerine işlerini öğretiyoruz.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi