Eskişehir'deki Büyükerşen eleştirisine Ünlüce noktayı koydu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki Büyükerşen eleştirisine Ünlüce noktayı koydu
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 20 madde görüşüldü ve bütçeden Yılmaz Büyükerşen'e kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleşti. 20 maddenin görüşüldüğü toplantıda 11 madde oy birliği ile ilgili diğer maddeler oy çokluğuyla meclisten geçti.

BELEDİYE SINIFTA KALMIŞTIR

Mecliste 2023 yılı kesin hesabı da görüşüldü. Bütçe hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Sivri, "Kaynaklar etkin ve verimli şekilde kullanılmamıştır. Belediye sınıfta kalmıştır" dedi.

YÜKSEK ENFLASYONA RAĞMEN VERİMLİ BİR YIL OLMUŞTUR

CHP Grubu adına söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise yüksek enflasyona rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin verimli bir yıl geçirdiğine dikkat çekerek, "Kesin hesabı tartışıyoruz. Bütçe doğru yapılmış, harcamalar doğru yerde kullanılmış ki gerçekleşme oranı %90'ı bulmuş. Türkiye'deki enflasyonun %125'ten aşağı düşmediği bir yıla rağmen, enflasyonla beraber ekonominin de çok kötü bir duruma gelmesine rağmen Büyükşehir Belediyemiz çalışanları ve o dönemin başkanı bu uygulamayı verimli bir biçimde tamamlamıştır. Ben hepsine teşekkür ediyorum, ellerine sağlık diliyorum. Ekonominin bu hale gelmiş olmasına rağmen bu işler çözülmüştür, düzelmiştir. Büyükşehir belediyemizin 2023 yılındaki hesaplarına baktığımız zaman olağanüstü bir eksiklik ve yanlışlık söz konusu değildir. 2023'te ön göremediğimiz,  bizim dışımızda gelişen bazı olaylar bütçeleri olumsuz etkilemiştir" dedi.

2023 yılı kesin hesap bütçesi AK Parti grubunun ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Öte yandan AK Parti grubu adına Ahmet Sivri meclise yazılı bir önerge sundu.

Sivri’nin sunduğu yazılı önergede; Önceki dönem Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Büyükşehir Belediyesi’nde danışman olarak görev yapıyor mu, yapıyorsa bunun karşılığında ne kadar ücret alıyor? Yılmaz Büyükerşen Belediye’nin konuk evini kullanıyor mu, kullanıyorsa bunun gerekçesi nedir? Yılmaz Büyükerşen makam aracını hala kullanıyor mu, bununla ilgili bir çalışmanız oldu mu? Belediyemizin makam aracı mevcut iken, yeni bir araca neden ihtiyaç duyuldu? İnsan hayatı için önemli olan su diğer kentlere göre Eskişehir’de niçin bu kadar pahalıya kullanılıyor? CHP Genel Başkanı Özgür Özel her platformda liyakatten bahsederken, Belediyelerde siz nepotizm ve kronizm hakkında ne gibi çalışmalar yaptınız? Başlıkları yer aldı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ayşe Ünlüce ise iddialara tek tek sözlü olarak yanıt verdi.
 

YILMAZ HOCA’DAN DANIŞMANLIK ALMAK HERKESE NASİP OLMAZ

Yılmaz Büyükerşen’in danışmanlık yapmasından büyük bir onur ve gurur duyduklarını belirten Ünlüce, “Yılmaz Hoca’nın danışmanlığı ile ilgili, bir kere bu konuyu Eskişehir’in vicdanına bırakıyorum. Yılmaz Hoca bu şehre hayatı boyunca hizmet etmiştir. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, akademik olarak da bu şehre büyük katkı sunmuştur. Ben vefalı Eskişehirliler olarak bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünenlerdenim. Dolayısıyla onun bizimle danışmanlık yapıyor olması bizler için bir gurur kaynağıdır. Yılmaz Hoca’dan danışmanlık almak herkese nasip olmaz. Ücret konusunu çok ayıp bulduğum için girmeyeceğim. Şunu söyleyeyim; yasa çok açık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik maaşının yüzde 75’ini geçmeyecek şekildedir. Dolayısıyla zaten bu ücreti ayıp kabul ediyorum ve cevap vermiyorum” dedi.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARI KONUKEVİ’NDEN YÜRÜTÜLECEK

Büyükerşen’e konukevinde bir oda ayrılmasını ise Ünlüce, “Konuk evi ile ilgili, biliyorsunuz lojmanlarda bile görev bitince bir boşaltma süresi vardır. Ki Yılmaz hoca ilk bir hafta eşyalarını toparladı ki şu anda kullanıyor zaten. Danışmanlığı nedeniyle Kendisi kültür ve sanat alanında çok etkin ve yetkin kişi olduğu için sanat sokağı ile ilgili projelerimizde bize destek olacak. Kendisi orada bir oda kullanmaktadır. Gidip ziyaret ederseniz de çok mutlu olacaktır” şeklinde açıkladı.

YILMAZ HOCA’NIN KENDİSİ ALMIŞ VEYA KİRALAMIŞ OLABİLİR

Ayşe Ünlüce Yılmaz Büyükerşen’in belediyenin makam aracını kullandığı yönündeki iddiaya şöyle yanıt verdi: “Audi marka araç ilgili, biz de bir tane şirketimizin Audi 8’i vardı, çok fazla tamirat ve bakımı olduğu için bir süre önce arkadaşlarımız satmaya karar vermişler. Bir tane de kira bir A8 varmış. Kirası dolmuş, ben de onu kullanmak istemedim. Daha mütevazı bir araç tercih ettim. Ve onu da aldık, kullanıyorum. Tasarruf tedbirleri de gelince ona göre değerlendirilecek. Benim mütevazı hayatımı herkes bilir zaten, onunla ilgili de zaten ikinci el bir araç alındı. A8’in zaten kira süresi bitmiş, Yılmaz Hoca da onu kullanmıyor zaten. Yılmaz Hoca’nın konusu, kendisi bir araç almış olabilir, kiralamış olabilir. Bu sorulara kendisi cevap verecektir.”

23 MAYIS’TA ESKİ GENEL KURULU OLACAK

Ayşe Ünlüce suyla ilgili önergeye ilişkin de 23 Mayıs’ta gerçekleşecek ESKİ Genel Kurulu’nu işaret etti. ESKİ Genel Kurulu 23 Mayıs saat 16:00’da yapılacak.

MERAK ETMEYİN; BU KONUDA BİR SIKINTI YOK!

Ünlüce son olarak nepotizm ve kronizm hakkında konuştu. Ünlüce, “Bununla ilgili akrabalık ilişkileri ile ilgili haberleri okudum. Bahsi geçen arkadaşların tamamı burada işe başlamıştır, burada tanışarak evlenmiştir. Kimse birbirinin burada işe sokulmasına vesile olmamıştır. Akrabalık ilişkileriyle ilgili herhangi bir yükselme durumunu Eskişehirlilerin vicdanına bırakıyorum. Zaten belirli yerlere atamalar için belirli süreler gerekmektedir. Disiplin cezanız olmayacak, üniversite mezunu olacaksınız, bir takım özellikleriniz olacak. Bir sıkıntı varsa zaten bunlar iptal edilirdi. Biz her yıl Sayıştay ve birçok müfettiş denetimlerinden geçiyoruz.. Merak etmeyin bu konuda bir sıkıntı olursa bildirirler, biz de sizleri bilgilendiririz” açıklamasında bulundu.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
nail 17 Mayıs 2024 16:18

devletten birden fazla maaş alanlar konusundaki eleştiriler bitmez devam eder diye düşünüyorum.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi