Biraz da çocuklarımız yesin

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Esentepe Mahallesi’nde bir kahveden sıcak su alarak hazır ve sağlıksız gıdalarla öğle yemeği yemeye çalışan çocuklara denk geldi

27 Mart 2024 07:16
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Esentepe Mahallesi’nde bir kahveden sıcak su alarak hazır ve sağlıksız gıdalarla öğle yemeği yemeye çalışan çocuklara denk geldi. Düşündüren görüntülerle karşılaşan Ünlüce; “Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimize destek olmak istediğimiz zaman siyaset olarak görüp bizleri okullara sokmuyorlar. Çocuklarımızın bu şekilde beslenmesi son derece üzücü” dedi.

Ayşe Ünlüce çok haklı.

Türkiye’de çok ciddi bir beslenme sorunumuz var. Çocuklarımız et yiyemiyorlar. Bunun nedeni ise ailelerinin bir kilo kıyma alacak parasının olmaması. Et yiyemedikleri için de ufak tefek boylarda kalıyorlar. Çünkü çocuklarımızın gelişimi sağlıklı bir şekilde sürdürülemiyor. 

O yüzden de çocuklarımız bodur ve kavruk oluyor. Gelecekte Avrupalılar sırım gibi uzun boylu olurken, bizim gençlerimiz onların yanında ufak – tefek kalacak. Ben bunlara AK Çocuklar” diyorum. Çünkü bunlar AK Parti nesli olarak anılacaklar. Fakirlik dönemi çocukları olarak bilinecekler. 

Et bugün artık lüks olarak görülüyor. 

Ne münasebet?

Et dediğiniz ekmek kadar, su kadar, sebze kadar doğal bir ihtiyaçtır. Avrupa’da parasını verip kasaptan et alırsın, hepsi bu kadar.

İnsanlar mağara döneminde yaşarken bile sabahtan akşama kadar et yiyorlardı. 21’inci yüzyılda bir eve ayda bir et girmesi de ne demek oluyor? Bu durum memleketi 22 senedir yöneten AK Parti’nin utancıdır. 

Şimdi geldiğimiz duruma bakın? AK Parti’nin adayı emeklilere günde iki ekmek vereceğini söylüyor. Et lüks oldu şimdi sıra ekmeğe mi geldi? Siz – mesela – Amerika’da New York Belediye başkan adaylarının “Bana oy verirseniz emekliye günde iki ekmek vereceğim” dediğini duydunuz mu? Aklınız böyle bir şeyi kabul etmez öyle değil mi?

AK Müteahhitler daha da yesinler diye bizim çocuklarımız makarna – ekmek mi yiyecek?

Şimdi okullarımızda küçücük yavrucaklarımıza üç kap yemek bile veremeyen bir hükûmetimiz var. O yavrucakların önüne bir tabak kuru fasulye koyamıyorsanız, bu işi bırakın gidin. Çıkın o saraylardan, inin o dört çekerli arabalarınızdan. Hak etmiyorsunuz bunları.

Üstelik belediyeler, “Biz çocuklarımıza öğlen yemeği vereceğiz” dediğinde buna da izin vermiyorlar. Neymiş? Okullara siyaset girmesinmiş…

Sizin 22 senelik siyasetinizin sonunda el kadar çocuklara iki kap yemek koyamıyorsak, batsın sizin siyasetiniz. Bu kadar mı beceriksizsiniz.

Çocukların yatağa aç girmesi siyaset üstü bir konudur.

31 Mart akşamı birileri sevinecek ve kaçınılmaz olarak birileri de üzülecek. Ancak bu çocukların durumunda bir adım bile ilerleme olmayacak. Asıl sorun da bu bence. Çocuklarımızı bile doyuramıyoruz.

Varyemez Amca gibi semirdiniz, yedikçe yediniz. Şimdi de çocuklarımızı mı aç bırakıyorsunuz?

Utanın kendinizden…

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi