Belediye okul yapar mı?

Son günlerde AK Parti Odunpazarı adayı Özkan Alp’in “Emek Mahallesine lise” vaadini konuşuyor. En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; madem bir hayırsever vatandaş okul yaptırıyor, belediye de okul yaptırabilir.

23 Mart 2024 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Son günlerde AK Parti Odunpazarı adayı Özkan Alp’in “Emek Mahallesine lise” vaadini konuşuyor. En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; madem bir hayırsever vatandaş okul yaptırıyor, belediye de okul yaptırabilir.
Ancak soru şu: yaptırmalı mıdır? 
Öncelikle biz vatandaşlar, ilçe ve şehirlerimizi emanet edeceğimiz belediye başkanlarını seçiyoruz. Yani şehri emanet edecek bir “Şehremini” arıyoruz kendimize. Milli Eğitim Bakanı değil. 
Belediye başkanları kendilerine emanet edilen kıt kaynaklarını, yine emanet aldıkları şehir için kullanmalılar. Okul yaptırmayı düşünmek elbette Özkan Alp’in güzel kalpliliğini gösterir. Ancak belediye kendi işini yapmalı, Milli Eğitim Bakanlığı da kendi işini yapmalı. Ne yani bir belediye başkan adayı çıkıp da “Beni seçerseniz, donanmaya denizaltı yaptıracağım” derse ne olacak? “Bırak denizaltıyı da bize daha çok hizmet et” demeyecek miyiz?

Gururumuz TEİ’den bir başarı daha

Türkiye’nin ve Eskişehir’in gururu TEİ tarafından geliştirilen ve TF6000 adı verilen jet motoru başarıyla çalıştırılmış. Yapılan tanıtım açıklamasında bu motorun Kızılelma ve Anka-3 insansız hava araçlarında söylenmiş, fakat bize kalırsa eksik söylenmiş. Zira uzmanlar TF6000 motorunun biraz daha geliştirilmişinden iki tane kullanmak koşuluyla, Hürjet uçaklarının bile donatılabileceğini söylüyor. Yine uzmanlar bu motorla milli tankımız (Altay) için kullanılabileceğini ifade ediyor. Ayrıca gemi motoru olarak da kullanılabilecekmiş.
Elbette TEİ yetkilerinin söylediği, motorda ilk ateşlemenin yapıldığı. Yoksa olası bir seri üretime daha vakit var. 
Ancak Türk mühendisleri bütün dünyaya güçlü bir jet motoru üretebileceklerini göstermiş oldular. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Şu zor günlerimizde bize başarılarıyla umut veriyorlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Ali Yıldız 24 Mart 2024 14:34

Belediye okul yaptırmasa bile, imar planı değişikliği ile yer gösterme başta olmak üzere, inşaat boyunca göstereceği yardımlarla en az okul yapmış kadar faydalı olabilir.

0 0 Cevap Yaz
eses 23 Mart 2024 09:39

belediye cami yapabiliyorsa okul neden yapmasın.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi