Kira zammında son durum: Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kira zammında son durum: Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
A
a

Türk Borçlar Kanunu'na 8 Haziran 2022'de eklenen geçici madde ile konut kiralarına yüzde 25 kira artış zam sınırı getirilmişti. Bu sınır, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı ancak son zamanlarda yapılan açıklamalara göre, bu sınırlama kaldırılabilir. Peki, yüzde 25 kira artışı uzatılacak mı?

Sütiş Eskişehir

 

Yeni düzenlemelerle birlikte kira artışları, 12 aylık enflasyon ortalaması hesabına göre belirlenecek. Bu, kiracıların daha adil bir kira artışı sınırına sahip olmalarını sağlayacak ve ev sahiplerinin de daha fazla kira geliri elde etmelerine yardımcı olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 25 kira artış sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını belirttiğinden, muhtemelen bu sınırın devam etmeyeceği düşünülüyor. Ancak, kiracılar haziran ayında kontrat süreleri dolarken yüzde 25 zam yapabilecekler.

 Türkiye'de kira artışları ve sınırlamaları hakkında yapılan son düzenlemelere göre, kiracılar daha farklı bir kira artışı sınırına sahip olacaklar ve ev sahipleri de daha fazla kira geliri elde edebilecekler. Yüzde 25 kira artış sınırının kalkması bekleniyor ancak kiracılar kontrat süreleri dolarken hala bu sınırdan yararlanabilecekler.

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi