Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde yaşanan gerginlik ve polis müdahalesinin ardından, mahkemenin “mutlak butlan” kararı sonrası yeniden genel başkanlık görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez açıklamalarda bulundu.
Kararın tebliği sırasında yaşanan olaylarda polis ekiplerinin genel merkeze otopark kapısından giriş yaptığı, girişte kurulan barikatların kaldırıldığı ve partililer ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı belirtildi. Olaylar sırasında yangın tüplerindeki kimyasalların polise sıkıldığı, güvenlik güçlerinin ise biber gazı ve plastik mermi kullandığı ifade edildi. Yaşanan arbede nedeniyle genel merkez binasında maddi hasar oluştu.
Gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 canlı yayınında Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret eden CHP’li milletvekilleriyle yaptığı görüşmede kullandığı ifadeleri aktardı. Görüşmeye CHP milletvekilleri Mahir Polat, Hüseyin Yıldız, Barış Bektaş, Sevda Erdan Kılıç ve Mustafa Adıgüzel’in katıldığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu’nun görüşmede, “CHP tarihinde ilk kez milletvekilleri, PM üyeleri ve YDK üyelerimiz parti binamıza alınmadı. Bundan daha kötü ne olabilirdi?” dediği aktarıldı.
Uzlaşma arayışında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu’nun, “Biz sonuna kadar uzlaşma yolu aradık. Birlikte karar verme yolu aradık. Ancak tüm bu çabamız arkadaşlarımız tarafından karşılıksız bırakıldı. Ve ortaya benim de çok rahatsız olduğum bu tablo çıktı” ifadelerini kullandığı belirtildi.
Kılıçdaroğlu ayrıca parti örgütlerine ve vatandaşlara sükunet çağrısında bulunarak, “Kırıcı değil yapıcı olun” mesajı verdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Bir zamanlar Erdoğan… Özgür Özel’in hırçın koruması!
Tarkan Demir
Ali Fidan gereğini yerine getirir
Kerem Akyıl
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Emekliler ne yapsın?
Seval Erci
Özgür Özel ve merak edilen tablo!
Kaan Özcan
Ruhun emekliliği olmaz
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy