Çelik, AA muhabirine, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından önlemler doğrultusunda inşa edilen evlerin yönetmeliklere uygun şekilde yapıldığını anlattı.
Vatandaşların gayrimenkul satın alımında önceliğinin "yönetmelik kuralları" olması gerektiğini belirten Çelik, son depremde enkaza dönen binaların çoğunun 1999 yılından önce inşa edilen binalar olduğunu dile getirdi.
Çelik, Eskişehir'in 2. derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, depreme karşı alınacak en büyük önlemin yönetmeliklere uygun şekilde yapılan binalar olduğunun altını çizdi.
"Bahçeli müstakil evler favori"
Son dönemlerde gayrimenkul satın alımlarında tercihlerin değiştiğini aktaran Çelik, şöyle konuştu:
"Türkiye'de yaşanan depremler insanları bahçeli evlere yönlendirmeye başladı. Emlakçılarımızla yaptığımız istişare doğrultusunda diyebilirim ki bahçeli müstakil evler favori. Meslek odası olarak naçizane önerimiz, eski binaların devletimiz ve belediyeler iş birliğiyle denetiminin hızlandırılması. Ayrıca gayrimenkul satışında emlakçılara da büyük görev düşüyor. Bina hakkında alıcıyı tam manasıyla bilgilendirmek gerekiyor. Bugün itibarıyla Eskişehir'de alıcı yüksek binalardan kaçınıyor, 'müstakil evleri tercih ediliyor' diyebiliriz. Fakat yönetmeliğe uygun yapılmamış müstakil bina da yıkılabilir. O yüzden alınan her gayrimenkulün kontrollerinin yapılması şart."
Çelik, Eskişehir'in ulaşım açısından Ankara, İstanbul, Konya ve çevre illere yakınlığıyla nedeniyle gayrimenkul yatırımı anlamında tercih edilen bir kent olduğunu sözlerine ekledi.
Eskişehir'de depremmi olacak yani 16 Kasım bugün
Yönetmelik mi her büyük deprem sonrası yasaklanıp sonra serbestleyen asmolen döşeme gibi mi asmolenin deprem bölgesinde uygulanması sakıncalı olduğu her kaynakta var ama yönetmelikte serbest
belediyeler. arsa üretip satsın. bir çok yerde tarıma uygun olmayan kıraç, çalılık, taşlık yerler var buralarda arsalar yapıp satsın. ve ayrıca 40 ,50 yıldır arsalar var imara açılmamış bunları acil olarak imara açsın. vatandaşta evini yapsın otursun.
Ecel geldi mi hiç bir şey kurtaramaz! Bırak bu işleri!
Eskişehir’de Maliye’den avukatlara: “Ya gönüllü beyan ya inceleme…
Tarkan Demir
Eskişehirspor elenebilir
Kerem Akyıl
Tarihi bölge canlandırılmalı
Seval Erci
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
