Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cihanbeyli ilçesinde askeri kıyafet satan bir iş yerinde çalışan Ömer A'nın terör örgütü DHKP-C'nin İç Anadolu Bölge sorumlusu olduğunu tespit etti.
Teknik ve fiziki takip sonucu zanlının Ankara, Eskişehir ve Konya'ya sürekli gidip geldiği, örgüte buralarda militan kazandırmaya çalıştığı saptandı. Zanlının Ankara'da postacı kıyafetleri aldığı ve eylem yapmak için keşif yaptığı belirlendi.
Harekete geçen ekipler, Ömer A'yı Ankara, zanlıyla sürekli görüştüğü belirlenen Savaş Ö. ve S.C'yi ise Cihanbeyli'de yakaladı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, örgüte ait dokümanlar ele geçirildi.
Konya'ya getirilen zanlılardan S.C'nin emniyetteki sorgusunda itirafçı olduğu, Ömer A'nın ise 7 gün boyunca sadece şekerli su içerek açlık grevi yaptığı öğrenildi.
Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılı bandana
Zanlılar, işlemlerin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Ömer A'yı hastaneye getiren polisin, yüzünü Göktürk alfabesiyle "Türk" yazılı bandanayla kapatması dikkati çekti.
Adliyeye çıkarılan zanlılardan Ömer A. tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ı alan altın bulur
Kerem Akyıl
MHP’nin saha planı kazandıracak mı?
Tarkan Demir
Festivale hazır olun!
Seval Erci
Çağın sessiz salgını sinsice yayılıyor!
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
