Hakkari ve Şırnak il olarak kalıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hakkari ve Şırnak il olarak kalıyor
A
a

Hakkari ve Şırnak ilgili son dakika haberi.. Hakkari ve Şırnak'ın ilçe olmasına ilişkin hazırlanan tasarıdaki maddelerin geri çekilmesine karar verildi.

Alınan karara göre Hakkari ve Şırnak il olarak kalırken; il olmaları planlanan Yüksekova ve Cizre ilçe olarak kalmaya devam edecek. Ayrıca Hakkari'nin Çölemerik ve Şırnak'ın da Nuh ismini almasına ilişkin madde de tasarı metninden çıkarıldı.

Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılması ile terör suçu nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyelerinin yerine İçişleri Bakanı ve vali tarafından görevlendirme yapılmasına ilişkin düzenlemeler, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun tasarı metninden çıkarıldı.

Buna göre Hakkari ve Şırnak il olarak kalmaya devam ederken, il olmaları planlanan Yüksekova ve Cizre ilçe olarak kalacak. Hakkari’nin Çölemerik, Şırnak’ın da Nuh ismini almasını içeren madde de tasarı metninden çıkarıldı. 

Bu düzenlemeler, dört partinin ortak önergesi ile metinden çıkarılırken, muhalefet partisi milletvekilleri kararı alkışlarla karşıladı. 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi