Gülistan Doku soruşturması kapsamında yürütülen 4. dalga operasyon sonrası adli işlemler sürerken, 2 şüpheli hakkında daha tutuklama kararı verildi. Son kararlarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu bulunanların sayısı 27’ye çıktı.
Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından ortak yürütülen Gülistan Doku soruşturmasında, 19 şüpheli hakkında gerçekleştirilen 4. dalga operasyonun ardından adli süreç devam ediyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden bir bölümü Erzurum Adliyesi’ne sevk edilirken, mahkeme süreçleri tamamlanan isimler hakkında kararlar verildi.
Soruşturmanın son aşamasında 19 şüpheliden 12’si tutuklanırken, 5 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Bir şüphelinin ise savcılık işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Son iki tutuklama kararıyla birlikte Gülistan Doku davasında toplam tutuklu sayısı 27’ye yükseldi.
Soruşturma kapsamında Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 15 ilde 19 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti.
Nevşehir, İstanbul, Isparta, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Ordu, Aydın, Diyarbakır, Kayseri, Ankara, Erzincan, Eskişehir, İzmir ve Antalya’da düzenlenen operasyonlarda çeşitli görevlerde bulunan polis ve emekli personellerin de aralarında olduğu şüpheliler hakkında işlem yapılmıştı.
Soruşturma kapsamında yapılan teknik, dijital ve saha çalışmalarında, Gülistan Doku’nun kaybolmasının ardından yürütülen adli süreçte bazı usulsüzlük ve delillere müdahale şüphesi bulunduğu belirtilmişti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sanayici burnundan soluyor
Kerem Akyıl
Halka güveni sağla iktidar ol!
Kaan Özcan
Nostaljiye ilgiliyiz!
Seval Erci
Nereye yetişiyoruz?
Ümit Polatbaş
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy