Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere yönelik “İki İnsan Bir Hayat” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, Türkiye genelinde 81 ilde yaşayan genç çiftlere evlilik yolunda 500 bin lira tutarında geri ödemesiz çeyiz desteği sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2026-2035 döneminin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” ilan edilmesi doğrultusunda başlatılan projeyle, gençlerin evliliğe teşvik edilmesi, evlilik sürecinde karşılaşılan maddi yüklerin hafifletilmesi ve aile kurumunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Proje kapsamında, Türkiye’de ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlerin evlilik sürecindeki temel ihtiyaçları karşılanacak. Destekten yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin 18-35 yaş aralığında olması, aylık gelirlerinin iki asgari ücret toplamını aşmaması ve ilk evliliklerini yapıyor olmaları gerekiyor.
Projeye dahil edilen çiftler, evlilik öncesi ve sonrası “Evlilik Okulu” kapsamında düzenlenecek seminerlere katılacak. Bu eğitimlerle, çiftlerin aile hayatına bilinçli şekilde hazırlanmaları ve sağlıklı bir evlilik süreci geçirmeleri amaçlanıyor.
Destekten yararlanmak isteyen çiftler, başvurularını 13-31 Mart 2026 tarihleri arasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuçlar 4-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında ilan edilecek.
Projeden yararlanmaya hak kazanan ve nikahlarını müftülüklerde kıydıran çiftlere, 500 bin lira tutarında geri ödemesiz ayni çeyiz desteği verilecek. Öte yandan, projeye destek olmak isteyen hayırseverler TDV’nin bağış platformu üzerinden katkı sağlayabilecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
CHP’yi dibe çekip, mağduriyet üzerinden yeni partide bir sonuç ol…
Tarkan Demir
Akan su yolunu buluyor
Kerem Akyıl
Trafiği sıkıştıran büyük araçlar!
Kaan Özcan
Bayram mutluluk demek değil miydi?
Seval Erci
Meğer kendimize kötülük yapıyormuşuz!
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy