Eskişehirspor 2026 – 27 sezonuna 4 – 0’lık Alanya galibiyetiyle başladı. Hani derler ya, “Nasıl başladıysa, öyle bitsin” diye, biz de aynı dilekte bulunuyoruz.
Eskişehirspor 2026 – 27 sezonuna 4 – 0’lık Alanya galibiyetiyle başladı. Hani derler ya, “Nasıl başladıysa, öyle bitsin” diye, biz de aynı dilekte bulunuyoruz.
Maalesef seyircisiz oynadığımız bu maçtan birtakım dersler çıkartmamız gerekiyor. Yanlış anlamayın, “Teknik direktör şu konuda hata yaptı” diyecek değilim. O tip eleştiriler benim boyumu aşar. Ama bir taraftar olarak, kendi kendimizi eleştirebilirim. Geçtiğimiz yıl çıkan saha olaylarından dolayı 3 maç seyircisiz oynama cezasının ilkini çektik. İki maç daha seyircisiz oynayacağız.
Taraftar olarak hem kendimizi güzel bir galibiyeti seyretmekten mahrum ettik, hem de takımımıza destek olamadık.İlk maçımızı evimizde seyircisiz oynadık. Şimdi sırasıyla deplasmanda Uşak’la sonra yine deplasmanda Bigaspor ile karşılaşacağız.
4’üncü hafta kendi evimizde Balıkesir’le oynayacağız ki bu maç da seyircisiz olacak. Daha sonra 1922 Akşehir deplasmanına gideceğiz.
Sonra yine kendi evimizde ve yine seyircisiz bir şekilde, Etibesgut’la oynayacağız. 7’incihaftada da seyircimizle buluşamayacağız. Çünkü Altay deplasmanına İzmir’e gideceğiz.
Nihayet ve 8’inci hafta Bursa Yıldırım karşısında seyircimiz takımıyla buluşacak.
Koskoca lig 34 hafta. Biz tamı tamına bir sezonunun çeyreğini taraftarımızla birarada oynayamadan geçireceğiz. Birkaç kendini bilmez yüzünden bu cezayı çekmeye değer miydi?
Bundan sonra da tribün olayları olabilir. Bu konuda sorumluluk sahibi taraftarın, sorumsuz davrananları uyarması lazım. Ki bir daha böyle ceza almayalım. Hem kulübümüz hem de biz taraftar olarak ceza alıyoruz.
YENİ Parti zamanla yarışıyor
CHP’ye mahkeme kararıyla kayyum atanmasından sonra kurulan YENİ Parti, hızlı bir kongre sürecine girdi. YENİ Parti’nin baskın bir seçimle seçime sokulmaması gibi bir komployla karşılaşması da mümkün. Dolayısıyla YENİ Parti’nin hızla ilçe ve il kongrelerini tamamlaması, yine hızlı bir şekilde büyük kurultayını yapması gerekiyor. Çünkü YENİ Parti ancak Büyük Kurultayını tamamladıktan 6 ay sonra seçimlere girebiliyor.
Nitekim daha önce Cumhur ittifakı 2018 seçimlerini – sırf İYİ parti seçime giremesin diye – 24 Haziran tarihine denk getirmişti. Halbuki bundan 7 gün sonra, yani 1 Temmuz 2018’de yapsaydı, İYİ Parti seçime zaten katılabilecekti.
Bu süreci İYİ Parti CHP’den 15 vekil transfer ederek aştı. Çünkü o tarihlerde TBMM’de grubu bulunan, yani 20 milletvekili bulunan partiler zaten kendiliğinden seçime katılabiliyordu. Ancak hani bir laf vardır; “Maymun gözünü açtı” diye… İktidar bu durumdan ders çıkarttı. Artık seçimlere girmeniz için TBMM’de grubunuzun olması yetmiyor. Dolayısıyla YENİ Parti’nin kongre sürecini aceleye getirmesi çok doğru bir karar.
Tabii yeri gelmişken, Özgür Özel ve arkadaşlarına yönelik eleştirilerimizi de yineleyelim. Siz “Butlan” davası açıldığı zaman, CHP’ye Saray tarafından el konulmayacağını mı zannediyordunuz? O tarihlerde içinizden 500 – 600 kişilik bir ekibe yedek bir parti kurdursaydınız, şimdi iki ayağınız bir pabuca girmezdi. Dahası millet, “Bu solcular iktidarın atacağı adımı önceden tahmin edip, ona göre önlem alıyor” diye size güvenirdi.
(ANADOLU GAZETESİ'NDEN ALINTIDIR.)