Tepebaşı Belediyesi, ilçe genelinde daha güvenli ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla beş büyük mahalleyi kapsayan üstyapı çalışmalarına başladı. Proje kapsamında yıpranan kaldırımlar yenilenirken, ihtiyaç duyulan noktalarda asfalt bakım ve onarım çalışmaları da gerçekleştirilecek.
İhale ve yer tespiti hazırlıklarının tamamlanmasının ardından saha çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, ilk etapta Merkez Yeni Mahallesi 1. Dere Sokak'ta mevcut kaldırımların sökümüne başladı. Çalışmalar kapsamında kullanım ömrünü tamamlayan tretuvarlar tamamen yenilenirken, yaya ulaşımını zorlaştıran alanlar daha güvenli ve erişilebilir hale getirilecek.
Üstyapı çalışmaları Merkez Yeni Mahallesi'nin ardından Mustafa Kemal Paşa, Şeker, Işıklar ve Mamure mahallelerinde belirlenen cadde ve sokaklarda etaplar halinde sürdürülecek. Belediye ekipleri, çalışmaların günlük yaşamı en az etkileyecek şekilde planlandığını ve belirlenen takvim doğrultusunda tamamlanacağını bildirdi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kaldırımların güvenli ve erişilebilir bir kent yaşamının temel unsurlarından biri olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Tepebaşı'nın her mahallesinde hemşerilerimizin yaşamını kolaylaştıran, güvenliğini artıran ve kentimizin görünümünü iyileştiren çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve özel gereksinimli bireylerin kaldırımları güvenli ve rahat biçimde kullanabilmesi bizim için büyük önem taşıyor."
Ataç, amaçlarının yalnızca mevcut sorunları gidermek olmadığını, uzun yıllar kullanılabilecek dayanıklı bir üstyapı oluşturmak olduğunu vurgulayarak, "Kent konforunu adım adım yükseltmeye devam edeceğiz." dedi.
Belediye, çalışmaların güvenli ve hızlı şekilde yürütülebilmesi için yapım yapılacak cadde ve sokaklara araç park edilmemesini istedi. Ayrıca kaldırım ve yol üzerinde bulunan özel eşya ile çeşitli malzemelerin çalışma başlamadan önce kaldırılmasının önem taşıdığı belirtildi.
Başkan Ataç, çalışma sürecinde yaşanabilecek geçici aksaklıklar nedeniyle vatandaşlardan anlayış beklediklerini ifade ederek, desteklerinden dolayı tüm Tepebaşılılara teşekkür etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Sanayici burnundan soluyor
Kerem Akyıl
Halka güveni sağla iktidar ol!
Kaan Özcan
Nostaljiye ilgiliyiz!
Seval Erci
Nereye yetişiyoruz?
Ümit Polatbaş
Başkan Ayşe Ünlüce CHP’den istifa edecek mi?
Tarkan Demir
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy